Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tyskland kompenserar Förintelseöverlevare

Tyskland kompenserar 8 000 rumänska Förintelseöverlevare. Det historiska beslutet togs i förra veckan och ger dessa personer kompensation på upp till 225 dollar månadsvis, det rapporterar flera israeliska medier.

Nyheter · Publicerad 13:00, 27 jul 2019

– Det här är en dag av historisk rättvisa som kommer efter tio månader intensivt förhandlande. Den ekonomiska kompensationen kommer inte att återge förlusten och kan inte täcka all smärta och tragedi, men den kan signifikant förbättra välbefinnandet för tusentals av överlevare, sa Israels social- och jämställdhetsminister Gila Gamliel, enligt Jerusalem Post.

Beslutet fattades av den tyska regeringen i förra veckan och förutom den månatliga kompensationen på upp till 225 dollar har de rumänska förintelseöverlevarna fått rätt till retroaktiv kompensation som täcker 20 år tillbaka. Enligt tidningen Times of Israel beräknas varje överlevare få en totalsumma på allt från 27 000 dollar upp till 54 300 dollar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...