Lär mig att göra din vilja, för du är min Gud. Låt din gode Ande leda mig på jämn mark
Psaltaren 143:10

Världen idag

Tidigare transperson: ”Du kan inte ändra ditt kön”

Walt Heyer har bytt kön – och sedan bytt tillbaka. I dag säger han sig vara övertygad om att könsdysfori handlar om en upplevelse om att inte tycka om den man är.

– De åsikter jag har är inte bara min egen erfarenhet, jag har fått sitta ner och prata med människor som haft dessa problem, säger han till Christian Today.

Nyheter · Publicerad 07:00, 18 dec 2021

I en intervju med Christian Today tar Walt Heyer upp vad han tror är roten till transgenderism, samt varför han inte tror att ett bekräftande förhållningssätt är lösningen. 81-åringen har under decennier samtalat med tusentals människor i ämnet.

– Efter att ha tillbringat tid med dem kom jag fram till att det inte var könsdysfori som vi upplevde utan att något hände som gjorde att vi inte gillade vilka vi är, säger han.

Att ha blivit utsatt för sexuella, känslomässiga eller psykologiska övergrepp är, enligt Heyer, ofta en bakgrundsfaktor.

– Det handlar inte så mycket om att försöka bli någon annan som det handlar om att försöka förstöra vem man är, det man försöker göra är att förneka och förstöra vem man är.

Han berättar om händelser från sin egen barndom.

– När jag var fyra år började min mormor klä mig i en lila klänning och bekräftade mig i den, vilket sådde förvirring inom mig. Detta skrämde min far, som försökte slå ur mig den lila klänningen med en golvplanka i lövträ. Som sjuåring blev jag sedan sexuellt utnyttjad av min farbror, säger han.

Många år av samtal med tusentals människor i liknande situation har givit Heyer tankar om varför människor vill byta kön.

– Faktum är att det handlar om obehag över något som hänt dem, säger han till Christian Today.

Walt Heyer köper inte argumentet att en människa kan födas i fel kropp.

– Det närmaste man kan komma med det argumentet är den bråkdel av befolkningen som föds intersexuellt, alltså med outvecklade könsorgan. Transförespråkare vill att du ska tro att alla transpersoner är intersexuella, men du kan inte ändra ditt kön, det är helt falskt, säger han.

Själv levde han under åtta år som kvinna innan han bytte tillbaka till att vara man. 14 år av hormonbehandling, bortopererat könsorgan samt bröstimplantat har satt oåterkalleliga fysiska spår.

– Jag är välsignad med att ha varit gift med en vacker kvinna i 23 år. Herren kan förlösa och återupprätta vem som helst, vilket har varit mitt budskap genom alla mina böcker och taluppdrag runt om i världen. När du får en relation med Jesus Kristus inser du att den relationen täcker allt, säger Walt Heyer till Christian Today.

Det vi försöker göra är att förneka och förstöra vilka vi är.
Du kan inte ändra ditt kön, det är helt falskt.

Efter protesterna – Kina lättar på vissa restriktioner

Kina. Kina lättar på vissa restriktioner i ett försök att dämpa protesterna. Men polisnärvaron i flera av... tisdag 29/11 18:00

Vill Pehrson underminera hela Kristerssons regering?

Ledare Liberalernas sedan i lördags ordinarie partiledare Johan Pehrson är en fullblodspolitiker, som i... tisdag 29/11 00:10

Ateistisk läkare fick allvarlig hjärnblödning – ”såg Jesus”

Uppenbarelse. Ett reportage i Göteborgs-Posten av det ovanligare slaget beskriver hur en kroatisk-svensk läkare... tisdag 29/11 15:00

Barnen offer för svensk familjepolitik

Ledare Den extrema svenska familjepolitiken har ett högt pris – som våra barn får betala.  Enligt en... tisdag 29/11 00:00