Din rättfärdighet når upp till himlen, Gud, du har gjort stora ting. Gud, vem är som du?
Psaltaren 71:19

Världen idag

Tidigare transperson: ”Du kan inte ändra ditt kön”

Walt Heyer har bytt kön – och sedan bytt tillbaka. I dag säger han sig vara övertygad om att könsdysfori handlar om en upplevelse om att inte tycka om den man är.

– De åsikter jag har är inte bara min egen erfarenhet, jag har fått sitta ner och prata med människor som haft dessa problem, säger han till Christian Today.

Nyheter · Publicerad 07:00, 18 dec 2021

I en intervju med Christian Today tar Walt Heyer upp vad han tror är roten till transgenderism, samt varför han inte tror att ett bekräftande förhållningssätt är lösningen. 81-åringen har under decennier samtalat med tusentals människor i ämnet.

– Efter att ha tillbringat tid med dem kom jag fram till att det inte var könsdysfori som vi upplevde utan att något hände som gjorde att vi inte gillade vilka vi är, säger han.

Att ha blivit utsatt för sexuella, känslomässiga eller psykologiska övergrepp är, enligt Heyer, ofta en bakgrundsfaktor.

– Det handlar inte så mycket om att försöka bli någon annan som det handlar om att försöka förstöra vem man är, det man försöker göra är att förneka och förstöra vem man är.

Han berättar om händelser från sin egen barndom.

– När jag var fyra år började min mormor klä mig i en lila klänning och bekräftade mig i den, vilket sådde förvirring inom mig. Detta skrämde min far, som försökte slå ur mig den lila klänningen med en golvplanka i lövträ. Som sjuåring blev jag sedan sexuellt utnyttjad av min farbror, säger han.

Många år av samtal med tusentals människor i liknande situation har givit Heyer tankar om varför människor vill byta kön.

– Faktum är att det handlar om obehag över något som hänt dem, säger han till Christian Today.

Walt Heyer köper inte argumentet att en människa kan födas i fel kropp.

– Det närmaste man kan komma med det argumentet är den bråkdel av befolkningen som föds intersexuellt, alltså med outvecklade könsorgan. Transförespråkare vill att du ska tro att alla transpersoner är intersexuella, men du kan inte ändra ditt kön, det är helt falskt, säger han.

Själv levde han under åtta år som kvinna innan han bytte tillbaka till att vara man. 14 år av hormonbehandling, bortopererat könsorgan samt bröstimplantat har satt oåterkalleliga fysiska spår.

– Jag är välsignad med att ha varit gift med en vacker kvinna i 23 år. Herren kan förlösa och återupprätta vem som helst, vilket har varit mitt budskap genom alla mina böcker och taluppdrag runt om i världen. När du får en relation med Jesus Kristus inser du att den relationen täcker allt, säger Walt Heyer till Christian Today.

Det vi försöker göra är att förneka och förstöra vilka vi är.
Du kan inte ändra ditt kön, det är helt falskt.

När föräldrarnas betydelse erkänns kan skolan bli bättre

Ledare För några decennier sedan hade det varit otänkbart att grovt våld, allvarliga trakasserier och... torsdag 27/1 00:10

Planen som skapar en palestinsk stat utan att följa några avtal

Israelkommentar Oslo-avtalen var de fredsavtal som Israel och PLO slöt under 1990-talet, vilka ledde fram till... torsdag 27/1 00:10

Flytande könsidentitet uppmuntras på förskolor

Barn. Normkritisk litteratur rekommenderas, biologisk fakta tonas ned och ord som ”flickor” och ”pojkar”... torsdag 27/1 11:50

Ebba Busch mötte Bränsleupproret

Energipolitik. KD meddelade nyligen att partiet vill sänka reduktionsplikten för diesel så att dieselpriserna blir... torsdag 27/1 09:00

Jesus är hoppet självt

Inför söndag En Trisslott. Hoppas, hoppas … neeej, det blev bara två ”en miljon”! Jag hade ju behövt tre... torsdag 27/1 00:00

Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter... torsdag 27/1 00:00

Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter...
Följ Världen idag i sociala medier