Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Nya Stålmannen kommer ut som bisexuell. Foto: Yves Logghe/AP

Tecknare slutar när Stålmannen blir bisexuell

En serietecknare på DC Comics slutar i protest mot att Stålmannen kommer ut som bisexuell när serien snart kommer i en ny och uppdaterad version.

Nyheter · Publicerad 11:00, 3 nov 2021

Tecknarens besked kom ungefär en vecka efter att serie-förlaget tillkännagav att nästa version av Stålmannen kommer att ta en ny och djärv inriktning. Den nya karaktären Jon Kent, som är son till den tidigare Stålmannen Clark Kent, kommer ut som bisexuell i serien. Hans pappa blev kär i reportern Lois Lane. Sonen kommer att inleda ett romantiskt förhållande med den manlige reportern Jay Nakamura. Detta rapporterar CBN News.

Serietecknaren som sagt upp sig med anledning av detta säger sig vara trött på hur karaktärerna förstörs på detta sätt. Seriens författare Tom Taylor däremot menar att alla behöver hjältar och alla förtjänar att känna igen sig själva i sina hjältar.

”Stålmannens symbol har alltid stått för hopp, för sanning och för rättvisa. I dag representerar den symbolen något mer”, sa Tom Taylor och tillade att han är tacksam över att DC Comics och Warner Bros delar denna idé.

Tecknaren har en annan uppfattning. Han menar att de som är konservativa inte tillåts att göra sina röster hörda utan drivs ut ur branschen. Enligt honom är detta tankar och känslor som har byggts på under de senaste fem åren och nu leder till att han väljer att sluta, rapporterar CBN News.

Den nya versionen av serien Stålmannen har release i USA den 9 november.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00