Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

Nya Stålmannen kommer ut som bisexuell. Foto: Yves Logghe/AP

Tecknare slutar när Stålmannen blir bisexuell

En serietecknare på DC Comics slutar i protest mot att Stålmannen kommer ut som bisexuell när serien snart kommer i en ny och uppdaterad version.

Nyheter · Publicerad 11:00, 3 nov 2021

Tecknarens besked kom ungefär en vecka efter att serie-förlaget tillkännagav att nästa version av Stålmannen kommer att ta en ny och djärv inriktning. Den nya karaktären Jon Kent, som är son till den tidigare Stålmannen Clark Kent, kommer ut som bisexuell i serien. Hans pappa blev kär i reportern Lois Lane. Sonen kommer att inleda ett romantiskt förhållande med den manlige reportern Jay Nakamura. Detta rapporterar CBN News.

Serietecknaren som sagt upp sig med anledning av detta säger sig vara trött på hur karaktärerna förstörs på detta sätt. Seriens författare Tom Taylor däremot menar att alla behöver hjältar och alla förtjänar att känna igen sig själva i sina hjältar.

”Stålmannens symbol har alltid stått för hopp, för sanning och för rättvisa. I dag representerar den symbolen något mer”, sa Tom Taylor och tillade att han är tacksam över att DC Comics och Warner Bros delar denna idé.

Tecknaren har en annan uppfattning. Han menar att de som är konservativa inte tillåts att göra sina röster hörda utan drivs ut ur branschen. Enligt honom är detta tankar och känslor som har byggts på under de senaste fem åren och nu leder till att han väljer att sluta, rapporterar CBN News.

Den nya versionen av serien Stålmannen har release i USA den 9 november.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00