Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Sverige tar hjälp av Israel för att bekämpa judehat

Antisemitismen fortsätter att breda ut sig i Sverige, inte minst i Malmö. Nu anordnas utbildningsresor för svenska lärare till det judiska minnescentret över Förintelsen, Yad Vashem. Nyligen besökte också utbildningsminister Anna Ekström (S) museet i Jerusalem för första gången.

Nyheter · Publicerad 15:10, 18 sep 2019

– Jag skulle vilja möta den person som kan gå igenom här utan att vid något tillfälle ha tårar i ögonen, säger Anna Ekström till DN som är på plats vid besöket.

När man undervisar om Förintelsen i skolan så får man inte glömma stegen som föregick utrotningslägren och gaskamrarna, säger hon till tidningen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00