Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Sverige drivande i insamling till hårt kritiserat FN-organ

Sverige och Jordanien stod i veckan värd för en digital givarkonferens till stöd för palestinska flyktingar, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 11:34, 25 jun 2020

Fler än 100 länder deltog i mötet som hölls virtuellt på tisdagen. Länderna som deltog har utlovat stöd på sammanlagt 130 miljoner dollar (motsvarande runt 1,2 miljarder kronor) till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, skriver utrikesdepartementet i ett mejl till TT.

UNRWA bistår över 5,6 miljoner palestinska flyktingar i Jordanien, Libanon, Syrien och i de palestinska områdena med humanitärt stöd, bland annat skolgång och sjukvård.

Förra året avslöjades att UNRWA:s förre toppchef tillsammans med sin älskarinna flugit business class över världen, med stöd av bland annat svenska skattemedel.

När ledningen sedan granskades inom FN kom man fram till att det förekommit ”misskötsel, nepotism, repressalier och andra former av maktmissbruk för personlig vinning vilket äventyrat organisationens trovärdighet och intressen”, rapporterade Svenska Dagbladet.

Flera länder tog därefter beslut om att frysa bidrag till organet, dock inte Sverige. I stället fortsatte dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) att samla stöd till FN-organet genom bland annat en påkostad resa, något Världen idag berättat om.

UNRWA:s skolor kritiseras återkommande för att utnyttjas i spridandet av hat mot judar.

Kartor där Israel raderats, minderåriga barn med vapenattrapper och blodiga kampsånger och terroristhyllningar på lektionstid var något av det rapporten avslöjade.

Ledningen för UNRWA har bytts ut och i december röstade FN för ett nytt treårigt mandat för organet, Israel och USA röstade emot.

Om du frågar mig vill jag inte alls tillbaka till det gamla vanliga.

Ledarkrönika I mitten på mars, precis innan mycket stängdes ner i vårt samhälle, var jag och min fru och... torsdag 24/9 00:00

Aron Flams advokat: Handlar om yttrandefrihet

Upphovsrätt. Komikern Aron Flam och Beredskapsmuseet möttes under torsdagen i Stockholm tingsrätt för att göra... fredag 25/9 19:00

Coronakrisen drev Europas största bordell i konkurs

Tyskland. För att stoppa smittan förbjöds prostitution tillfälligt i hela Tyskland den 16 mars. Nu upphävs... fredag 25/9 16:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...