Poddsamtal

Stjärna inom amerikansk fotboll: Jesus behöver komma tillbaka

Amerikanske fotbollsstjärnan Aaron Rodgers bär på en personlig övertygelse om att det är betydelsefullt att tro på ”något som är större än oss själva”.

Sportstjärnan Aaron Rodgers har i offentlig­heten gett uttryck för att inte vara kristen. Men i ett färskt podd­avsnitt uttrycker han att Jesu snara återkomst är vad den här världen behöver.

– Att inte tro på en högre makt betyder att ingenting av det vi gör egentligen spelar någon roll, säger han. 

Publicerad Uppdaterad

Aaron Rodgers, amerikansk fotbollsstjärna i NFL-laget New York Jets, gästade nyligen podcasten The Joe Rogan Experience. Samtalet med den kände tv-profilen och poddaren Joe Rogan handlade om det kaotiska samhällets behov av kristen tro och att Jesus ska komma tillbaka.

– Jag tror att allt eftersom tiden går kommer människor att inse behovet av gudomlig struktur. Någon sorts tro på kärlekens och sanningens helighet, säger Rogan i avsnittet som publicerades den 7 februari.

Den kontroversielle poddaren är uppvuxen som katolik, men har tidigare uppgett att han inte bekänner sig till någon specifik religion. På senare tid har han bjudit in flera kristna gäster som berättat om tron på Jesus i hans podcast.

Amerikanske poddaren Joe Rogan anser att en värld i kaos är i behov av att Jesus ska komma tillbaka.

Aaron Rodgers säger i podden att vilddjurets märke, som omtalas i Uppenbarelse­boken, kan vara nära förestående och att många tror att Jesus snart kommer tillbaka. Fotbolls­stjärnan påpekar att många funnit sin ”religion” i exempelvis klimat­aktivism, men betonar sin personliga övertygelse om vikten av att tro på ”något som är större än oss själva”.

– Att inte tro på en högre makt betyder att ingenting av det vi gör egentligen spelar någon roll. I slutändan lever och dör jag, och det är allt. Jag har svårt för det eftersom jag tror att det finns en synlig värld respektive en osynlig värld, goda krafter respektive onda krafter samt att det finns ett syfte, säger Rodgers.

Vi behöver Jesus.

Joe Rogan, poddare

Aaron Rodgers är uppvuxen i en kristen familj, men tog för några år sedan offentligt avstånd från kristen tro, rapporterar Christian Post.

Joe Rogan gav uttryck för uppfattningen att världen är en galen plats med många sammanhang som präglas av avsaknad av den moraliska kompass som han menar kännetecknar religiös tro.

– Vi behöver Jesus. På riktigt, säger den kände tv-profilen och lägger till att han tycker att den här tiden är en bra tid för Jesus att komma tillbaka.

Powered by Labrador CMS