Nyheter

Stasi-nyhet fick stort genomslag

Nyheten om att det finns många journalister i de svenska Stasi-arkiven fick stort genomslag, nyheten på varldenidag.se har hittills fått 2600 klick och 25 kommentarer. Tidningen Journalisten hör till dem som har uppmärksammat artikeln.
I dagens utgåva av Världen idag kommenterar Johan Hakelius, krönikör i Aftonbladet, nyheten: "Vi vet ju redan att många i en dominerande generation inom journalistiken har vänsterextrem bakgrund. Att deras dragning till preussisk diktatur i kommunistisk tappning i vissa fall kan ha tagit formen av spioneri och/eller landsförräderi kommer inte som en chock." Både riksdagsledamöter för Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna har tidigare – utifrån lite olika perspektiv – lyft frågan om den svenska Stasi-listan. Nu sällar sig även en ledamot från Sverigedemokraterna till denna skara.
Thomas Bodström krävde som riksdagsledamot att det skulle tillsättas en kommission om de svenska Stasi-arkiven, istället för göra dem tillgängliga för allmänheten. Det är ett ganska lustigt krav, dels eftersom Bodström själv som justitieminister hade möjlighet att tillsätta en sådan kommission, dels för att en sådan kommission lätt kan ses som ett sätt att sopa frågan under mattan.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS