Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

”Det finns hopp”-trion Carl-Gustaf Severin, Sebastian Stakset och Hans Weichbrodt ska tala på arenaturnéns möten, precis som under tältkampanjen i somras. Foto: Rickard Liljero Eriksson

Staksets hoppturné ska flytta in till stora arenor

Uppåt femtusen människor, samlade med Jesus i centrum, kan komma att bli ett faktum i västgötska Lidköping i påsk. Det är Sebastian Staksets evangelisationskampanj ”Det finns hopp” som har bokat Sparbanken arena.

Nyheter · Publicerad 08:00, 19 nov 2019

Den tio år gamla arenan, där publikrekordet hittills ligger på 5 400, har huserat svenska Melodi­festivalen två gånger och erbjuder annars bandymatcher.

Sebastian Stakset berättar att idén kom då han besökte några kristna trossyskon i Lidköping, vilka visade sig vara villiga att bidra till att ta hans evangelisations­kampanj till arenan.

– En anledning är också att det här är ett område som är väldigt drabbat av kriminalitet och droger. Hela Lidköping och städerna runt omkring är känt för det, säger evangelisten.

Tanken är också att Lidköping bara ska bli en första anhalt när evangelisations­kampanjen sedan fortsätter som arenaturné. Även om de tre huvudtalarna blir desamma som under sommarens tältkampanj, så tillkommer också nya talare.

Samtidigt vill Sebastian Stakset använda sina erfarenheter som artist till att ge kampanjen en ny paketering.

– Jag vill att det ska bli en riktigt fet arenaupplevelse med ljud och ljus, men med samma ande som i tältet, förklarar han.

Som Världen idag tidigare har rapporterat var det många som kom fram för frälsningsbön under kampanjens tältmöten i somras. Sebastian Stakset vill dock inte ge någon siffra på hur många det kan ha rört sig om totalt.

Jag vill att det ska bli en riktigt fet arenaupplevelse med ljud och ljus, men med samma ande som i tältet.

Bibliska värden återvänder i coronas spår

Ledare Många länder har de senaste veckorna infört drastiska begränsningar av medborgarnas rörelsefrihet.... onsdag 1/4 00:00

Kraftfullt försvar för fåken

Språk. Det hotade ordet fåk – som provinsiellt betyder yrsnö eller snöstorm – är det i särklass hittills... måndag 30/3 07:00

Vem har gjort mest gott – Bill Gates eller Moder Teresa?

Arbetslivskrönika Moder Teresa är en av vår tids stora humanitära hjältar. Med Calcutta (i dag Kolkata), Indien, som... onsdag 1/4 00:10

Vem har gjort mest gott – Bill Gates eller Moder Teresa?

Arbetslivskrönika Moder Teresa är en av vår tids stora humanitära hjältar. Med Calcutta (i dag Kolkata), Indien, som...