Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Samtal om Jesus berörde Jordan Peterson till tårar

Den uppmärksammade psykologen Jordan Peterson fortsätter sin trosresa. Nyligen föll han i tårar när han talade om Jesus i en podcast.

– Jag vet inte vad som händer om jag tror helt, sade han.

Nyheter · Publicerad 20:00, 15 mar 2021

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson, som även är författare och föreläsare, överraskade i höstas en del människor med att tacka Gud för att han var vid liv efter en svår sjukdomsperiod. Det överraskande bestod i att han tidigare inte gjort någon offentlig trosbekännelse. Men redan i februari 2018 sade Peterson i en intervju att han behövde tre år till innan han kunde säga om han tror att Jesus har uppstått från det döda.

Nu, drygt tre år senare, samtalade han i sin podcast med en gäst om olika filosofiska och andliga teman. Peterson svarade bland annat på ett påstående om att det kristna evangeliet inte skulle vara mer betydelsefullt än uppståndelseberättelser om andra gudar. Den världskände psykologen påpekade skillnaden i att Jesus var en historisk person person som levde på jorden.

– Vad vi har i Kristus är en riktig person som verkligen levde, plus en myt, och på något sätt är Kristus en förening av de två sakerna. Problemet är att jag förmodligen tror det. Och jag är förundrad över min egen tro och jag förstår den inte, sade Peterson och föll sedan i tårar.

– Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra av detta, jag vet inte vad som händer om jag tror helt, fortsatte han.

Världen idag har vid tidigare tillfällen skrivit om Jordan Peterson som blivit en superkändis i västvärlden genom att utmana de alltmer härskande genusteorierna. Vid ett besök i Sverige 2018 medverkade han i SVT:s program Skavlan där han konfronterades av Centerpartiets ledare Annie Lööf. Dåvarande utrikesministern Margot Wallström (S) tillhörde också den skara som upprördes över att Jordan Peterson i programmet talade om att det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor

Kristna följare av den kände psykologen som lyssnat till podcasten har uppmanat till bön för Jordan Petersons fortsatta trosresa, enligt Christian Post.

”Jordan, Han knackar på dörren, min vän. Böner för dig och de dina”, skriver en person som kommenterar Youtube-versionen av poddavsnittet.

Jag är förundrad över min egen tro och jag förstår den inte.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00