Nyheter

Samling till minne av Kristallnatten hölls i Stockholm

Debattören och författaren Aron Flam var en av talarna vid samlingen till minne av Kristallnatten som hölls i Stockholm på måndagskvällen.
Debattören och författaren Aron Flam var en av talarna vid samlingen till minne av Kristallnatten som hölls i Stockholm på måndagskvällen.

Under måndagskvällen arrangerade Vänskapsförbundet Sverige-Israel en samling på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm till minne av Kristallnatten 9 november 1938. Som talare medverkade bland andra författaren Aron Flam och Livets ord-pastorn Joakim Lundqvist.

Publicerad Uppdaterad

”Vi samlas för att minnas Kristallnatten den 9 november 1938 och för att tillsammans kraftfullt markera mot den ökande antisemitismen i Sverige”, stod det i inbjudan från Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

På grund av pandemin var antalet på plats satt till max 50 personer men samlingen webbsändes också live.

Maria Halkiewicz, ordförande för Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Stockholm, inledde och tal hölls av Aron Flam, debattör och komiker, Dan Korn, folklivsforskare, Joakim Lundqvist, pastor för Livets ord i Uppsala och Anders Engström, informationschef för Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Kristallnatten 1938 var kulmen på de våldsamma Novemberpogromerna mot judar i Tyskland som nazisterna drev fram. Judiska butiker och synagogor förstördes och brändes ner, flera hundra judar dödades och många fördes till koncentrationsläger.

Powered by Labrador CMS