Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Ryskägt fartyg tros ha koppling till katastrofen i Beirut

Hamnanställda har vid upprepade tillfällen varnat för att den libanesiska lagerlokalen med kemikalier ”riskerar att spränga hela Beirut”.

Ett ryskägt fartyg som tidigare transporterat kemikalier till staden misstänks nu ha samband med katastrofen, rapporterar bland annat CNN.

Nyheter · Publicerad 21:00, 7 aug 2020

För snart sju år sedan seglade fartyget M/V Rhosus, som ägs av den ryske affärsmannen Igor Greschushkin, söderut med 2 750 ton ammoniumnitrat ombord. Den ursprungliga destinationen var Moçambique i Afrika, men efter ett stopp i Grekland bytte fartyget kurs och styrde mot Beirut.

Anledningen till den förändrade rutten var att ägaren meddelat att fartyget behövde hämta mer last för att täcka kostnaden för seglingen, uppger tv-kanalen CNN.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00