Webb-tv

Risk för världskrig när ryska björnen känner sig hotad?

Hur många Hamas­sympatisörer finns det på svenska gator? Har Åkessons rätt i sitt senaste utspel om utvisningar? Och kommer spänningarna mellan Ryssland och väst att eskalera? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Även katastrof­scenerna i Uppenbarelse­bokens sjätte kapitel tas upp.

Publicerad Uppdaterad

I veckan har Världen idag uppmärk­sammat att minst en maskerad Hamas­anhängare deltagit i en propalestinsk demonstration i Göteborg. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuteras frågan om hur många Hamassympatisörer som döljer sig i folkmassan på de propalestinska demonstrationerna.

– Den här snubben som hade Hamas­kläder, han visar på utsidan det han tycker på insidan, säger Sven Almkvist.

Han påpekar att stödet för Hamas är stort i både Gaza och på Västbanken (Samarien/Judeen), och menar att det avspeglar sig bland propalestinier i väst.

– Vi tror att det finns starka, demokratiska propalestinska krafter, men det finns det inte, säger Sven Almkvist.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är något som angränsar till det första, nämligen att SD-ledaren Jimmie Åkesson sagt att personer som inte är svenska medborgare och hyllar Hamas borde utvisas från Sverige. Frågan som ställs är huruvida Åkesson har rätt eller fel, och huruvida ett implementerande av förslaget skulle leda till ett kontroll­samhälle eller ej.

Det tredje ämnet som tas upp är säkerhets­läget, där det tycks bli allt mer spänt mellan Ryssland och Västeuropa. Sven Almkvist resonerar kring hur stor risken för en eskalering – och i värsta fall världskrig – är.

Det sista ämnet som diskuteras är en fortsättning på förra veckans diskussion om de sju sigillen i Uppenbarelseboken. I det här avsnittet analyseras de fyra hästarna som beskrivs, och vad de innebär, samt kapitlets katastrofliknande scener.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS