Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Pastor utmanade Trudeaus maktutövning – frias nu av domstol

Kanadensiske pastorn Artur Pawlowski har vid upprepade tillfällen arresterats, anklagad för brott mot premiärminister Justin Trudeaus kritiserade undantagslagar. Nu har en domstol gett Pawlowski upprättelse samt bestämt att utdömda böter ska återbetalas.

Nyheter · Publicerad 00:00, 29 jul 2022

Världen idag har tidigare berättat om hur kanadensiske pastorn Artur Pawlowski vid flera tillfällen gripits av polis, anklagad för att ha hållit gudstjänster med fler närvarande människor än vad coronarestriktionerna tillät.

Nu har en kanadensisk domstol gett den omskrivne pastorn upprättelse. En enhällig domstol har beslutat att böter som tidigare tilldömts Artur Pawlowski ska återbetalas, uppger Christian Post.

”Rätten fattade ett enhälligt, sunt beslut som upphävde föraktet mot min klient”, skriver Pawlowskis advokat Sarah Miller i ett uttalande som sajten återger.

Artur Pawlowski, som bland annat suttit 50 dagar i en isoleringscell för att ha hållit tal till de kanadensiska lastbilschaufförer som deltog i protester mot pandemirestriktionerna, medger att han tvivlat på det kanadensiska rättssystemet. Nu uttrycker han tacksamhet och säger sig ha blivit ”mållös” av beskedet om upprättelse.

Under en tid införde Kanadas premiärminister Justin Trudeau och hans regering hårda undantagslagar som man hävdade var smittskyddsåtgärder. Kritiker gick till hårt angrepp mot Trudeaus maktutövning som man ansåg påminde om en auktoritär regims agerande snarare än handlingar som anstår en västerländsk demokrati.

Republikanske kongressledamoten Yvette Herrell föreslog i vintras att USA skulle ge kanadensiska demonstranter tillfälligt uppehållstillstånd så länge som Justin Trudeau hotade med undantagslagar. Trudeau har även kritiserats i EU-parlamentet för att ha kränkt medborgerliga rättigheter i samband med lastbilskonvojen, en händelse som Världen idag tidigare berättat om.

På frågan om han skulle agerat annorlunda om han var tvungen att göra om den här tiden svarar Artur Pawlowski klart och tydligt nej.

– Allt vad jag gjorde, det gjorde jag från hjärtat, säger han enligt Christian Post.

Artur Pawlowskis önskan är att kanadensiska regeringstjänstemän ska se domstolsbeslutet som en order att låta människor leva sina liv i frihet samt respektera fundamentala medborgerliga rättigheter, skriver sajten.

Fem råd till oss som inte är ”superevangelister”

Predikningar i katedralen. I dag inleds den långa raden av trefaldighetssöndagar – de landar först några veckor före första... lördag 3/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10