Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki ville inte svara på frågan vad den palestinska myndigheten gör för att civila israeler som hålls mot sin vilja i Gaza ska få återvända i säkerhet. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Hussein Malla/AP/TT

Palestinske utrikesministern vägrade svara om fångna israeler

Riyad al-Maliki, utrikesminister för palestinska myndigheten (PA), talade i veckan om internationell rätt i ett anförande i EU-parlamentet. Men när Charlie Weimers (SD) frågade vad PA gör för att fångna israeler ska få återvända i enlighet med den resolution Europaparlamentet antagit, ville al-Maliki inte svara.

Nyheter · Publicerad 10:10, 22 feb 2020

Det handlar om israelerna Avera Mengistu och Hisham al-Sayed som 2014 respektive 2015 kom till Gaza och som sedan dess hålls fångna av Hamas. Båda ska ha en historia av psykisk instabilitet enligt deras anhöriga och har sannolikt oavsiktligt hamnat i Gaza.

Dessutom har Hamas nekat till att överlämna soldaterna Hadar Goldin och Oron Shauls kroppar. Goldin och Shaul ska ha dödats i strider för flera år sedan och deras kvarlevor hålls av den terrorklassade gruppen som ett försök till utpressning av Israel.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00