Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Palestinsk ledare nekar palestinier israelisk hälsovård

En högt uppsatt representant för de palestinska myndigheterna, Jibril Rajoub, är inlagd för medicinsk behandling på Ichilov-sjukhuset i Tel Aviv.  Detta händer två månader efter att palestinska myndigheter (PA) bestämt att det är slut på att palestinier kan föras till israeliska sjukhus. Fram till nu har tusentals palestinier fått behandling på israeliska sjukhus varje år.

Nyheter · Publicerad 15:22, 28 maj 2019

Beslutet togs som en reaktion mot att Israel håller tillbaka palestinska skattepengar motsvarande det belopp som används till att löna terrorister och andra våldsdömda fångar i israeliska fängelser. 

– PA håller på med extrem särbehandling. Eftersom de är fast beslutna att fortsätta med terroristlöner, måste de flesta palestinier klara sig utan medicinsk vård i Israel. De tvingas också se hur deras ledare får behandlingar som de själva inte har tillgång till, säger kommentatorn Nan Jacques Zilberdik, som arbetar för Palestinian Media Watch.

Jibril Rajoub är generalsekreterare för Fatahs, det palestinska regeringspartiets, centralkommitté. Han är också ledare för det palestinska fotbollsförbundet och palestiniernas olympiska kommitté. Han har många gånger förespråkat bojkott av Israel, och nyligen bad han spanska Atletico Madrid ställa in en vänskapsmatch mot Beitar Jerusalem. 

Upprepade gånger har han dessutom uppmanat till terrorangrepp och våld mot israelerna.

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...