Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Daniel Stråle är föreståndare för OM Sverige. Foto: David Spånberger

OM Sverige har begärt utträde ur Svenska missionsrådet

I samband med Svenska missionsrådets årsmöte nyligen tillkännagavs att missionsorganisationen OM Sverige upphör att vara medlem i rådet.

Nyheter · Publicerad 09:50, 3 jun 2020

– Slutsatsen av våra diskussioner tillsammans med styrelsen är att mycket av det som Svenska missionsrådet erbjuder sina medlemsorganisationer inte är relevant för OM, och det som vi tidigare drog nytta av genom vårt medlemskap i SMR nu inte längre behövs, säger föreståndaren för OM Sverige, Daniel Stråle, i en kommentar.

Styrelsen i organisationen fattade i början av maj beslutet att begära utträde ur SMR tills vidare.

– Vi är och förblir mycket intresserade av att föra samtal kring missionsfrågor tillsammans med svenska missionsorganisationer och samfund, och bidra med våra erfarenheter och kunskaper, säger Daniel Stråle.

SMR skriver på sin webbplats att man tycker att det är tråkigt att OM avslutar sitt medlemskap.

– OM är ur ett internationellt perspektiv en stor organisation vars bidrag och samtal kring missionsfrågor är viktigt och vi välkomnar er tillbaka när ni så önskar, säger missionsrådets ordförande Eva Nordenstam von Delwig.

OM Sverige är en svensk missionsrörelse som samarbetar med samfund, lokala församlingar och systerorganisationer i över 100 länder. Internationellt har OM omkring 5 000 arbetare som verkar för att nå de grupper som är minst nådda av det kristna budskapet.

Det är frukten som bör styra vilka träd vi bör vattna med våra bidrag.

Ledarkrönika Alla gagnas av goda resultat. Ett sunt och stabilt företag som lyckas med sin verksamhet och som... torsdag 17/9 00:00

500 par strumpor till minne av aborterade barn

Göteborg. På söndag genomför organisationen Livsval en stående manifestation i Göteborg, med 500 par... torsdag 17/9 12:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom... torsdag 17/9 00:10

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...