På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Ny Amnestychef påstod att Israel mördat Arafat

Amnesty Internationals nya generalsekreterare Agnès Callamard har tidigare hävdat att Israel mördade PLO-ledaren Yassir Arafat. Nu har Callamard backat från påståendet, men i skrivande stund ligger hennes uttalande ännu kvar på twitter.

Nyheter · Publicerad 20:00, 30 apr 2021

Det var 2013 som Agnès Callamard på Twitter påstod att den tidigare israeliske premiärministern Shimon Peres ska ha erkänt att Israel mördade Yassir Arafat.

Hon länkade till en artikel i New York Times som dock inte stödde Callamards teori. När hon nyligen tog över som Amnesty Internationals generalsekreterare, en organisation som ofta kritiserats för att vara ensidigt kritiska mot Israel, seglade hennes ord från 2013 upp på nytt.

Hillel Neuer på UN Watch konstaterar att såväl påståendet att Arafat mördades som att Israel gjorde det och att Peres ska ha erkänt det, är lögner. Han menar att utspelet illustrerar Amnestys inställning till Israel.

I ett kort uttalande har Amnesty backat och skrivit att Callamards tweet skrevs ”i hast och är felaktig” samt att den inte ”reflekterar Amnestys eller Callamards position”.

I skrivande stund har dock Amnestyledarens tweet inte raderats utan ligger kvar oförändrad.

Arafat dog på ett franskt militärsjukhus 75 år gammal. En utredning kom fram till att det saknades bevis på att han ska ha mördats.

Antisemitismen Göran Persson bekämpade har ätit sig in i (S)

Ledare För femtio år sedan låg medlemsantalet i Malmö judiska församling stabilt över tvåtusen personer.... lördag 15/5 00:10

Kristna nordbor utvisades från Sibirien

Ryssland. Resan till kristna vänner i Sibirien slutade på ett chockartat sätt för tre kristna nordbor. Efter... lördag 15/5 09:00

300 på högskoleprov – max 8 i kyrkan

Ledare Förra lördagen, den 8 maj, skrev 35 000 personer högskoleprovet på 120 olika orter i landet. I... lördag 15/5 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier