Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Ny ambassadflytt på gång – bedjare jublar

Under Jerusalem Prayer Breakfast i Uganda förra året bad man för att landet skulle flytta sin Israelambassad till Jerusalem. Arrangörerna bakom frukosten fick därefter möjlighet att prata med landets president, och uppmanade honom då att flytta ambassaden. Nu kommer uppgifter om att förslaget kan bli verklighet.

Nyheter · Publicerad 07:00, 1 feb 2020

USA och Guatemala har redan flyttat sina ambassader till Jerusalem, och Brasilien planerar att göra det. Nu florerar det uppgifter om att Uganda också är på väg att flytta sin ambassad till den israeliska huvudstaden.

Jerusalem Post rapporterar att källor nära den ugandiske presidenten och kyrkan i Uganda uppgett att det afrikanska landet kommer att offentliggöra ambassadflytten under kommande vecka. En talesperson från det israeliska utrikesdepartementet kunde dock inte bekräfta uppgifterna, men enligt Jerusalem Post ska ambassadflytten ha planerats i tre år.

Samtidigt rapporterar den hebreiska nyhetssajten Ynet att Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, ska besöka Uganda kommande vecka.

Pastor Drake Kanaabo från den evangeliska kyrkan Makere i Kampala uppger för Jerusalem Post att han hört rykten om ambassadflytten och framhåller att de kristna i Uganda slutit upp för Israel.

– De kristna i landet står inte längre på ett ben för Israel, utan två – i bön och handling, säger han till Jerusalem Post.

Uppgifterna om Ugandas ambassadflytt gläder Jerusalem Prayer Breakfast, som så sent som i maj förra året höll en bönefrukost i just Uganda. Under denna bönefrukost bad man bland annat för att ambassaden skulle flyttas.

– Vi är så glada över att höra att ambassaden kommer öppnas snart, säger Albert Veksler, ledare för Jerusalem Prayer Breakfast, i ett utskick.

Vid bönefrukosten i Uganda ifjol deltog 400 delegater vid en middagsträff, däribland premiärminister Ruhakana Rugunda, och dagen efter deltog 500 personer i en bönefrukost, däribland presidentens fru, Janet Museveni.

– Hennes bön var den djupaste och mest hjärtliga bönen någon av oss någonsin har hört från en person av hennes rang. Vi var under den helige Andes närvaro, berättar Albert Veksler i utskicket.

Efter frukosten träffade företrädare för Jerusalem Prayer Breakfast även den ugandiske presidenten, Yoweri Museveni, och diskuterade en ambassadflytt sittandes under ett mangoträd. Michele Bachmann berättade om USA:s ambassadflytt och vad Bibeln säger om länders relation till Israel, när en mango plötsligt föll från trädet.

Det fick Albert Veksler att berätta om ett profetiskt ord han fått berättat för sig innan Ugandabesöket, där profetian handlade om att flera afrikanska länder kommer resa sig upp för Israel.

– Jag berättade om det profetiska ordet jag fått och sade till presidenten att det här är ett budskap från ovan, berättar Albert Veksler.

Det fick, enligt Veksler, presidenten att bestämma sig för att flytta ambassaden till Jerusalem.

– Han frågade oss om judarna hade västra Jerusalem innan Sexdagarskriget, och vi svarade ja. Då sade han att det kanske inte är så kontroversiellt att öppna den ugandiska ambassaden där, säger Veksler.

Han frågade oss om judarna hade västra Jerusalem innan Sexdagars- kriget, och vi svarade ja. Då sade han att det kanske inte är så kontroversiellt att öppna den ugandiska ambassaden där.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00