Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Nioåringar döda i skjutning mot kristen skola i Nashville

Sex personer, varav tre nioåriga barn, har dödats i en skolskjutning på en skola i Nashville. Den misstänkta skytten uppges ha varit en 28-årig kvinna som identifierade sig som transperson och tidigare var elev på skolan. Dådet tros ha varit planerat i detalj.

Nyheter · Publicerad 12:42, 28 mar 2023

Polis och räddningstjänst larmades till en skottlossning på en privat driven kristen skola på måndagen.

– När de första polispatrullerna kom till skolan hördes flera skott från andra våningen, säger Don Aaron, talesperson för polisen i Nashville.

Poliserna gick uppför trappan och mötte gärningspersonen, en 28-årig kvinna hemmahörande i Nashville, som var tungt beväpnad med tre skjutvapen. Gärningspersonen sköts till döds av polis på platsen.

Något motiv till morden är ännu inte känt, men enligt polisen tros den misstänkta gärningspersonen tidigare ha varit elev på skolan. Polisen har även sagt att skytten identifierade sig som transperson, uppger New York Post. Efter en husrannsakan i den misstänkta personens hem tror polisen att attentatet planerats i detalj. Enligt New York Post ska kvinnan ha haft ett detaljerat manifest med planer på att attackera skolan.

– Vi har funnit några dokument, som vi nu går igenom, som härrör sig till dagen för händelsen. Vi har en karta utritad över hur allt detta skulle ske, säger polischefen John Drake till tidningen.

Enligt polisuppgifterna till New York Post ska den misstänkta kvinnan ha planerat att göra mer skada än hon gjorde. Hon ska ha planerat att attackera en annan skola i samma område, men backat då denna skola hade stor säkerhet.

De första larmen om skottdramat inkom klockan 10.13. Fjorton minuter senare, klockan 10.27, var skytten död. Tre barn, alla nio år, samt tre vuxna i 60-årsåldern sköts till döds, skriver polisen på Twitter. En av de döda eleverna var en dotter till en pastor, uppger New York Post.

På den kristna skolan, som tar emot barn från förskoleålder upp till tolv års ålder, finns det omkring 200 elever.

– Det är fruktansvärt, en familjs värsta mardröm, säger president Joe Biden.

Vita huset och federala byggnader i USA kommer att flagga på halv stång till och med fredagen, med anledning av den dödliga attacken.

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00