Musik

Michael Jeff Johnson åker på miniturné med Sonja Aldén

Artisterna Michael Jeff Johnson och Sonja Aldén har inte samarbetat tidigare.

Hopp och ljus - det hoppas Michael Jeff Johnson få bidra till när han tillsammans med Sonja Aldén gör gemensam turné för barnrätts­organisationen Erikshjälpen.

– Vi hoppas att den ska samla folk och bli en uppmuntrande stund, säger han till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Det är i februari nästa år som musikerna Michael Jeff Johnson och Sonja Aldén bjuder in till konserter tillsammans med barnrätts­organisationen Eriks­hjälpen. Musikaliskt kommer det att bli ett möte mellan deras musikaliska särarter. 

– Det är spännande att mötas som artister och sjunga tillsammans med våra röster och vår musik, säger Michael Jeff Johnson till Världen idag. 

Det är första gången som artisterna går samman, men de har tidigare samarbetat med Erikshjälpen båda två. Just att göra gemensam sak av det har, enligt Michael Jeff Johnson, varit på agendan sedan flera år tillbaka.

– Jag ser fram emot att skapa musik tillsammans som förhoppningsvis får ta tag i människor och får betyda någonting, säger han. 

Förutom det musikaliska framträdandet kommer Erikshjälpens arbete att vara i fokus, som handlar om att stärka barns rättigheter och behov både nationellt och internationellt. 

– På alla sätt och vis vill man bidra och göra skillnad, säger Michael Jeff Johnson om att genom sin musik hjälpa till att samla in pengar till organisationen. 

Konserten hoppas Michael Johnson ska få bli en mötesplats som får vara till uppmuntran. Han ser även fram emot att möta deras gemensamma publik. 

– Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra, att det kommer att bli dynamiskt, säger han om samarbetet med Sonja Aldén. 

Sammanlagt blir det tre konserter, närmare bestämt i Göteborg, Norrköping och Värnamo.

Powered by Labrador CMS