Evangelisation

Mer än en halv miljon biblar delas ut när Brevlåde­missionen tar ny sats 

I år planerar Brevlådemissionen att dela ut fler än en halv miljon biblar och barnbiblar. På bilden syns två av många unga människor som under tidigare års kampanjer hjälpt till att dela ut Guds ord till hushåll i Sverige.

Brevlådemissionen fortsätter förverkliga visionen om att ge Guds ord till alla hushåll i Sverige. I år ska man dela ut fler biblar än någonsin tidigare under ett år samma år. 

– Vi får bara reda på en liten del av vad Gud gör genom dessa biblar, men det är starkt, säger Brevlåde­missionens ledare Roul Åkesson till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Brevlådemissionens arbete med att nå hela landet med Guds ord fortsätter.

– I år satsar vi på att dela ut 600 000 Boken om hopp (som innehåller Nya testamentet samt personliga vittnesbörd från kristna) och 96 000 Boken om hopp – för barn, berättar Roul Åkesson.

Detta år kommer Småland, Dalsland, Bohuslän och Gästrikland att vara i fokus.

Roul Åkesson är ledare inom Brevlådemissionen som har visionen att nå alla Sveriges hushåll med Guds ord.

– Efter påsk ska vi starta upp i Vaggeryd och i Uddevalla. Vi har planerat in möten med pastorer i Gävle, Jönköping och Huskvarna. 

En viktig byggsten är att lokala församlingar engagerar sig i utdelningen av biblar.

– Vi ser att många av de små församlingarna känner för sin bygd och vill vara med. Vi vill gärna ha kontakt med församlingar i de områden som är aktuella i år, säger Roul Åkesson.

I fjol deltog 530 tyska kristna i bibelutdelningen till svenska hushåll. Åkesson tror att ännu fler kommer att dyka upp i år.

– Jag tror att det kommer 700-800 personer. Det är stort, vi är så tacksamma för hjälpen från Tyskland. De känner en nöd för vårt land.

I fjol deltog fler än 500 personer från Tyskland i arbetet med att dela ut biblar till hushåll i Sverige. Inom Brevlådemissionen tror man att ännu fler kommer att dyka upp i år.

Teamet har fått ta del av vittnesbörd från människor, såväl barn som pensionärer och människor i åldrarna däremellan, som blivit frälsta och berörda efter att ha läst Guds ord som Brevlåde­missionen delat ut.

Vi ser att många av de små församlingarna känner för sin bygd och vill vara med.

Roul Åkesson

– Vi får bara reda på en liten del av vad Gud gör genom dessa biblar, men det är starkt. Det styrker en väldigt, säger Roul Åkesson.

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att Brevlåde­missionen under tre år delat ut drygt en miljon exemplar av Boken om hopp samt cirka 155 000 Boken om hopp – för barn. Hittills har människor boende i Norrland, Gotland, Öland, Värmland samt i delar av Dalarna, Gästrikland och Småland fått boken i sina brevlådor. Brevlåde­missionens vision är att alla hushåll i Sverige ska få Guds ord. År 2025 planerar man att fortsätta detta arbete i Göteborg.

Roul Åkesson berättar att visionen är att fortsätta arbetet även efter att biblarna delats ut.

– Vi vill bygga upp nätverket ”Att rusta Guds hus”, med team som kan åka runt och stötta små församlingar i bön, praktiskt arbete, mission, barn och ungdomsarbete. Pensionärerna har viktiga uppgifter i att hjälpa små församlingar, säger han.

Powered by Labrador CMS