Nyheter

Medier: Polis som vittnat bodde i huset

Polisen undersöker en eventuell hotbild mot boende i fastigheten. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Polisen undersöker en eventuell hotbild mot boende i fastigheten. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Christer Fuxborg
Christer Fuxborg

En polis som arbetat mot organiserad brottslighet och vittnat i flera rättegångar bor på adressen där explosionen ägde rum, uppger flera medier. Polisens presstalesperson uppger dock att det är för tidigt att säga om det finns en koppling till gängkonflikter.

Publicerad Uppdaterad

På onsdagsförmiddagen lämnade räddningstjänsten över ansvaret på explosionsplatsen till polisen.

– Vi har tagit över på platsen och arbetar med att säkerställa att det är tryggt att gå in i huset. Vi har inte påbörjat någon teknisk undersökning ännu, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen, till TT.

När polisens bombgrupp kontrollerat huset kommer hundpatruller och tekniker att delta i arbetet.

Man vill lokalisera exakt var explosionen skedde, och säkra spår.

– Det finns alltid rester kvar och det vill vi försöka säkra och analysera för att förhoppningsvis komma fram till vad för typ av medel man eventuellt använt sig av, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen, till TT.

Polisens bedömning är att explosionen sannolikt inte var en olycka. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ännu inga misstänkta. En viktig del i polisens arbete är att gå igenom tänkbara motiv bakom sprängningen.

Det är, enligt polisen, för tidigt att säga om det finns en koppling till någon av de uppmärksammade gängkonflikterna i Göteborg.

Polisen, kriminologen och författaren Fredrik Kärrholm skriver på Twitter att explosionen orsakades av dynamit som placerades vid huset i fråga. Det är dock inget som polisen i Göteborg i nuläget bekräftar.

Polisen undersöker en eventuell hotbild mot boende i fastigheten. Flera medier har rapporterat om att en polis som arbetat mot organiserad brottslighet och vittnat i flera rättegångar bor på adressen.

– Det är bara hypoteser än så länge. Vi vänder på varenda sten när det gäller sådana här ärenden initialt innan vi hittar ett spår som är intressantare än något annat, säger Christer Fuxborg.

Powered by Labrador CMS