Nyheter

Kyrka fylldes när hopp manifesterades i Södertälje

Sebastian Stakset var med och spred hopp till människor i Södertälje i helgen.
Sebastian Stakset var med och spred hopp till människor i Södertälje i helgen.

En hel kyrka fylldes av människor i Södertälje i helgen efter en konsert med Sebastian Stakset. Detta skedde genom en del av en satsning för att ge hopp till Södertäljeborna.

Publicerad Uppdaterad

När Sebastian Stakset gav en konsert vid Södertäljefestivalen i lördags slöt tusentals personer upp för att lyssna. Efter konserten bjöds det in till möte i den intilliggande S:t Ragnhilds kyrka, och det var en inbjudan som många uppges ha nappat på.

– Tänk att se en kö ringla sig upp till den lutherska kyrkan som låg 200 meter bort från torget. Det är bara Jesus, berättade evangelisten Carl-Gustaf Severin vid en gudstjänst på Livets Ord i Uppsala dagen efter.

Enligt Severin fylldes kyrkan till sista stol av besökare.

– Att se detta lämmeltåg av ungdomar som aldrig varit i kyrkan, gå in ... Kyrkan fylldes till sista stol. De satte sig och ville höra om Jesus och tårarna bara rann ner och så fick vi be för dem till frälsning och många fick möta Gud där. Det är helt fantastiskt, sade han.

Bakom satsningen i Södertälje låg sex av stadens kyrkor som gick ihop för att ingjuta hopp hos människor.

– Alla vet ju vad som händer i vårt land med skjutningar och allt möjligt. Det kändes som ett viktigt statement i staden att det finns något annat än våld, säger Andreas Ardenfors från Södertälje Pingst, en av de församlingar som deltog i satsningen, till Världen idag.

Även han beskriver uppslutningen av människor som stor.

– Det var väldigt mycket folk, som fyllde hela vägen från scenen till kyrkan, och det pågick bön och samtal med massor av människor.

Senare under kvällen predikade Sebastian Stakset i Södertälje pingstkyrka på ett kvällsmöte och förmedlade ett budskap om hopp. Stakset predikade sedan även vid söndagsgudstjänsten i församlingen dagen efter.

– Vi ville komma samman och göra en manifestation. Nu får vi fundera kring om det går att göra något ännu mer gediget till nästa år, säger Andreas Ardenfors efter helgens satsning.

Carl-Gustaf Severin beskrev det som sker i Sverige, bland annat under helgen i Södertälje, som en väckelse som bryter ut.

– Jag tror att det här bara är början. På torg efter torg ska vi stå och predika om Jesus, sade han vid söndagens gudstjänst i Livets Ord.

Powered by Labrador CMS