Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Kvinna i USA vaknade när respiratorn skulle stängas av

Även om många bad till Gud för 69-åriga Bettina Lerman tycktes hennes situation, som dödssjuk i covid-19, te sig hopplös. Men precis innan respiratorn skulle stängas av vaknade hon oväntat och oförklarligt.

– Hon är ett mirakel, säger sonen Andrew Lerman till CNN.

Nyheter · Publicerad 12:00, 24 nov 2021

Bettina Lerman lider av diabetes, har varit drabbad av hjärtinfarkt och även gått igenom en stor bypassoperation. I början av september började hon märka av symptom på covid-19 och blev sedan allt sämre. Den 21 september lades hon i respirator på Maine Medical Center i Florida, uppger CNN.

– Hon var inte vaccinerad, men hade planerat att ta sina sprutor när hon blev sjuk, säger Andrew Lerman.

Läkarna sade sig inte tro på att Bettina Lerman skulle kunna tillfriskna.

– Oavsett vad läkarna gjorde kunde de inte få henne att vakna, de sa att hennes lungor är helt förstörda. Vi valde ut kista och gravsten och förberedde oss på att säga adjö, berättar Andrew Lerman för CNN.

Samma dag som läkarna planerade att ta bort de livsuppehållande åtgärderna ringde det i sonens telefon.

–  En läkare förklarar att jag behöver kommer till sjukhuset direkt. Jag undrade vad som var fel. Då sa doktorn till mig: Det är inget fel. Din mamma har vaknat.

Nu har det gått drygt tre veckor sedan dess. Bettina Lerman lider inte av någon organsvikt utan ägnar sig åt rehabilitering. Inom sjukvården kan man inte förklara det inträffade, berättar sonen.

– Min mamma är väldigt religiös. Många av hennes vänner och kyrkan har alla bett för henne. Jag är inte så religiös, men jag börjar tro att det finns något som hjälpt henne, säger han.

Andrew Lerman säger att hans mamma nu berättat för honom att hon bad medan hon låg i koma och minns människor som besökte och pratade med henne.

– När du besöker dina familjemedlemmar i den här situationen, prata med dem för de kan höra dig, säger han till CNN.

Jag är inte så religiös, men jag börjar tro att det finns något som hjälpt henne.

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Gärna avskaffade bidrag – men först avdragsrätt

Ledare Världen idag har rapporterat att samfunden fortsatt vill söka statsbidrag även om staten inför... torsdag 11/8 00:00

Östgötar ska få höra om Jesus

Evangelisation. För tredje året i rad anordnar organisationen Open Air Campaigners (OAC) nästa vecka ett... torsdag 11/8 00:00

Låt oss ivrigt söka vinna Andens gåvor

Krönikor Måndag morgon i Kenya. Huvuduppdraget med kampanj och kvinnokonferens var avklarat. Människor hade... torsdag 11/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier