Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Kvinna i USA vaknade när respiratorn skulle stängas av

Även om många bad till Gud för 69-åriga Bettina Lerman tycktes hennes situation, som dödssjuk i covid-19, te sig hopplös. Men precis innan respiratorn skulle stängas av vaknade hon oväntat och oförklarligt.

– Hon är ett mirakel, säger sonen Andrew Lerman till CNN.

Nyheter · Publicerad 12:00, 24 nov 2021

Bettina Lerman lider av diabetes, har varit drabbad av hjärtinfarkt och även gått igenom en stor bypassoperation. I början av september började hon märka av symptom på covid-19 och blev sedan allt sämre. Den 21 september lades hon i respirator på Maine Medical Center i Florida, uppger CNN.

– Hon var inte vaccinerad, men hade planerat att ta sina sprutor när hon blev sjuk, säger Andrew Lerman.

Läkarna sade sig inte tro på att Bettina Lerman skulle kunna tillfriskna.

– Oavsett vad läkarna gjorde kunde de inte få henne att vakna, de sa att hennes lungor är helt förstörda. Vi valde ut kista och gravsten och förberedde oss på att säga adjö, berättar Andrew Lerman för CNN.

Samma dag som läkarna planerade att ta bort de livsuppehållande åtgärderna ringde det i sonens telefon.

–  En läkare förklarar att jag behöver kommer till sjukhuset direkt. Jag undrade vad som var fel. Då sa doktorn till mig: Det är inget fel. Din mamma har vaknat.

Nu har det gått drygt tre veckor sedan dess. Bettina Lerman lider inte av någon organsvikt utan ägnar sig åt rehabilitering. Inom sjukvården kan man inte förklara det inträffade, berättar sonen.

– Min mamma är väldigt religiös. Många av hennes vänner och kyrkan har alla bett för henne. Jag är inte så religiös, men jag börjar tro att det finns något som hjälpt henne, säger han.

Andrew Lerman säger att hans mamma nu berättat för honom att hon bad medan hon låg i koma och minns människor som besökte och pratade med henne.

– När du besöker dina familjemedlemmar i den här situationen, prata med dem för de kan höra dig, säger han till CNN.

Jag är inte så religiös, men jag börjar tro att det finns något som hjälpt henne.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00