Ropa till mig, så ska jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.
Jeremia 33:3

Världen idag

Kritiserad S-organisation för troende splittras

S-profilerna Anna Ardin och Mattias Irving lämnar organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet. Ardin, som är diakon i Equmeniakyrkan, uppmanar istället till fokus på föreningen Hjärta där Islamiska förbundets ordförande Omar Mustafa sitter i styrelsen.

Nyheter · Publicerad 18:00, 15 jan 2022

Socialdemokrater för tro och solidaritet, som beskriver sig som en organisation bestående av människor från många trostraditioner, splittras. En av dem som väljer att lämna är styrelsemedlemmen Anna Ardin. Även politiske sekreteraren Mattias Irving går samma väg.

”Jag har meddelat valberedningen att jag inte ställer upp för omval för Socialdemokrater för tro och solidaritet. Jag lämnar partiet. Kommer lägga mitt engagemang på föreningen Hjärta”, skriver Ardin i ett inlägg på Twitter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bönefrukost i Bryssel ger inspiration för Sverige

Ledare 480 politiker och andra kristna ledare – därav även ett antal från Sverige – var i onsdags morse... fredag 9/12 00:10

Tågkaos och samhällets skörhet

Ledare Tågresandet från Uppsala och söderut i landet slogs helt ut under onsdagskvällen, detta till följd... fredag 9/12 00:00