Musik

Kristna stjärnartisten Lauren Daigle klar för Gullbrannafestivalen 2024

Gullbrannapubliken kan nu se fram emot en konsert med USA-sångerskan Lauren Daigle. Bilderna har tagits vid tidigare tillfällen.

Gullbrannafestivalen har gjort klart med en världsartist. Nästa år kommer USA-sångerskan Lauren Daigle på besök till Gullbrannagården. ”Vi är oerhört glada”, skriver arrangören på Facebook.

Publicerad

I november 2019 gjorde Lauren Daigle sin första och hittills enda spelning i Sverige, inför utsålda rockklubben Debaser Strand på Södermalm i Stockholm. Den 5 juli nästa år uppträder världsstjärnan på Gullbrannagården.

”Efter det är det många som försökt få henne tillbaka till Sverige för att låta en större publik upptäcka denna fantastiska artist. Vi är därför oerhört glada över att Gullbrannafestivalen ligger rätt i tid i schemat för Lauren Daigles Europaturné i sommar”, skriver Gullbrannafestivalen på sin Facebooksida.

2015 slog den i dag 32-åriga amerikanska artisten igenom med dunder och brak i och med utgivningen av debutalbumet How can it be. 2018 blev hon känd för en bredare publik tack vare hitlåten ”You say”. 

– För mig är den här låten en berättelse om identitet. Den är en påminnelse om att när jag är svag är Gud stark, berättar Lauren Daigle enligt Gullbrannagårdens Facebooksida.

Lauren Daigle tar emot pris på Billboard Music Awards 2020, som ägde rum på Dolby Theatre i Los Angeles.

Låten ”You say” har toppat Billboardlistor samt streamats vid fler än 500 miljoner tillfällen på Spotify. Under åren har Daigle vunnit bland annat två Grammys, sju Billboard Music Awards, fyra American Music Awards samt tio GMA Dove Music Awards, uppger Gullbrannafestivalen.

I år har Lauren Daigle släppt ett nytt album med sitt namn som titel. Plattan innehåller 20 nya låtar.

Den första singeln, ”Thank God I do”, har redan fått stort genomslag och fått ett varmt mottagande under den påföljande USA-turnén.

Flera personer har uttryckt glädje över Daigles kommande besök på Gullbrannagården, belägen utanför Halmstad.

Gullbrannapubliken kan nu se fram emot en konsert med Lauren Daigle. Bilden är från ett tidigare år.

”Är det sant? Wow! Vilken dröm! Otroligt bra!”, skriver en person i en kommentar.

Gullbrannafestivalen 2024 äger rum 4-7 juli.

Powered by Labrador CMS