Nyheter

Kristna riskerar livet för att hjälpa isolerade kineser

Gatorna i staden Wuhan är tomma. Ett gäng pastorer räds dock inte för att gå ut för att hjälpa andra. Foto: Chinatopix via AP/TT
Gatorna i staden Wuhan är tomma. Ett gäng pastorer räds dock inte för att gå ut för att hjälpa andra. Foto: Chinatopix via AP/TT
Gatorna i staden Wuhan är tomma. Ett gäng pastorer räds dock inte för att gå ut för att hjälpa andra. Foto: AP/TT
Gatorna i staden Wuhan är tomma. Ett gäng pastorer räds dock inte för att gå ut för att hjälpa andra. Foto: AP/TT

Kristna i Kina riskerar sina egna liv genom att hjälpa familjer på platser som bedömts ha hög risk för spridning av coronaviruset, rapporterar tidningen Christian Post. De kristna delar exempelvis ut munskydd och mat till behövande.

Publicerad Uppdaterad

De här pastorerna väljer att gå ut i sina samhällen av kärlek till människorna och som ett praktiskt sätt att sprida evangeliet på.

Mark Hogsed

Medan många håller sig hemma i virusdrabbade Kina finns det andra som ger sig ut för att hjälpa nödställda människor.

Tidningen Christian Post har bland annat pratat med Mark Hogsed, som jobbar för den världsomspännande kristna humanitära organisationen World Help. Hogsed berättar att kristna organisationer nu tar hjälp av lokala pastorer i Kina för att distribuera nödhjälp i de provinser som omger den allvarligt epidemidrabbade staden Wuhan.

World Help ska ha samarbetat i över 20 år med ett nätverk av lokala kinesiska pastorer och församlingsplanterare och fått reda på att nätverket var villigt att dela ut skyddsmasker och mat till människor de betjänar.

– Allt de behövde var resurserna. Vi är nu aktiva på plats och tillhandahåller masker och mat, konstaterar Hogsed.

Samtidigt som pastorer och andra hjälparbetare, som World Help samarbetar med, ”vidtar förebyggande åtgärder”, så konstaterar Hogsed att de ändå riskerar sina liv för att hjälpa människor som isolerat sig i hemmen på grund av coronaviruset covid-19.

– De här pastorerna väljer att gå ut i sina samhällen av kärlek till människorna och som ett praktiskt sätt att sprida evangeliet på, säger han.

World Vision är ytterligare en kristen hjälporganisation som uppges arbeta med att hjälpa människor i Kina med anledning av virusepidemin. Enligt Christian Post planerar organisationen att spendera flera miljoner USA-dollar för att hjälpa hundratusentals människor genom att dela ut skyddsutrustning och sanitetsprodukter såsom ansiktsmasker, termometrar och tvål.

Powered by Labrador CMS