Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Kristna bidrar med bombskydd i Israel

Den internationella kristna ambassaden i Jerusalem (ICEJ) har sedan 2008 donerat mobila skyddsrum till israeliska samhällen. Under Hamas raketbeskjutning den senaste veckan har situationen blivit akut.

– Vi finns redan på plats och kan göra en katastrofinsats med flera bombskydd, säger Gitten Öholm, ordförande för den svenska avdelningen.

Nyheter · Publicerad 14:00, 19 maj 2021

Internationella Kristna Ambassaden i Jerusalem (ICEJ) är den största kristna organisationen i Israel, med nationella avdelningar i ett nittiotal länder, däribland Sverige.

Sedan 2008 har ambassaden donerat 120 mobila skyddsrum till utsatta israeliska samhällen, från Kerem Shalom i söder till Sderot och Ashkelon i norr. De placeras framför allt intill skolor, förskolor, medicinska kliniker och ungdomscenter.

Detta arbete har intensifierats under den senaste veckans konflikt, då Hamas har avfyrat tusentals raketer mot landet.

– Nu behöver de vår hjälp. Vi finns redan på plats och kan göra en katastrofinsats med flera bombskydd, säger ICEJ:s Sverigeordförande, Gitten Öholm, till Världen idag.

Hon berättar att israelerna bara har 15 sekunder på sig att söka skydd när larmet går och att skyddsrummen räddar liv.

Strax före coronapandemin var Gitten Öholm i Israel och fick överlämna ett skyddsrum till den synagoga som ligger närmast gränsen mot Gaza. Hon fick också vara med och överlämna två skyddsrum, avsedda för barn och föräldrar, intill en tennisbana. Tidigare hade en raket landat bara 500 meter därifrån.

Gitten Öholm påpekar att det var ”våldsamma pro-palestinska demonstrationer” i bland annat Stockholm i helgen.

– Nu behöver vi som kristna i Sverige visa vårt stöd för det judiska folket.

Nu behöver vi som kristna i Sverige visa vårt stöd för det judiska folket.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10