Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Kristen boxare avslutade karriären med ny VM-titel

Kristna boxaren Tyson Fury säger sig ha gått sin sista match. Han avslutade sin lysande karriär i lördags med att försvara VM-titeln i tungvikt.

Nyligen delade Fury med sig av sitt personliga vittnesbörd om hur Jesus räddat honom från det mörker som funnits i hans liv.

Nyheter · Publicerad 18:00, 27 apr 2022

I oktober berättade Världen idag om att britten Tyson Fury, trots att utmanaren Deontay Wilder från USA golvat honom vid två tillfällen, rest sig upp och försvarat sin VM-titel i tungviktsboxning. Efteråt upphöjde Fury namnet Jesus.

– Min frälsare reste mig upp i kväll för att jag skulle ge honom äran, sade Fury den gången, enligt CBN News.

Efter den segern var Fury inne på att bli boxningspensionär, men så kom erbjudandet om en ny titelmatch på hemmaplan i London.

– Jag lovade min fru att jag skulle lägga av efter kampen mot Deontay Wilder, men jag fick erbjudandet om att fajtas på Wembley och jag var skyldig fansen det, förklarade han.

Lördagens WBC-titelmatch på Wembley, mot landsmannen Dillian Whyte, avbröts av domaren i den sjätte ronden sedan Tyson Fury bedömts vara överlägsen sin motståndare. Fury mottog storpublikens jubel.

– Jag är överväldigad av stödet. Det är svårt att förstå att 94 000 kom hit för att titta på mig. Vilket sätt att avsluta på, sade Fury till medier efter matchen.

Nu är boxningskarriären över, enligt vad Tyson Fury själv säger. För några år sedan berättade han för Rolling Stone Magazine att han under en kämpig period i livet druckit alkohol dagligen, använt kokain, gått upp i vikt samt varit inlagd på sjukhus med anledning av psykisk ohälsa.

Under de senaste åren har boxaren vid olika tillfällen vittnat om sin tro på Jesus. Inför en match sommaren 2019 visade en Youtubevideo från kanalen IFL TV hur Tyson Fury, före en match, samlade sin stab för att be.

I en video som publicerades på Youtube i mars berättar Fury om hur Jesus räddade honom från självmordstankar. ”Jesus kom till min räddning”, förklarar boxningsvärldsmästaren.

Vilket sätt att avsluta på.

Tyson Fury

Ålder: 33 år.

Längd: 2,06 centimeter.

Proffsdebut: Gjorde sin professionella debut den 6 december 2008 i Nottingham, England, mot ungraren Bela Gyongyosi och är obesegrad. Av sina 33 matcher har han vunnit 32 och en har slutat oavgjort.

Källa: TT

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10