Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Boxarmästare vann – ärade Jesus för segern

Efter att ha blivit golvad två gånger reste sig Tyson Fury upp och försvarade sin VM-titel i tungvikt. Den brittiske boxaren, som även rest sig upp i livet, upphöjde Jesus efter vinsten.

– Min frälsare reste mig upp i kväll för att jag skulle ge honom äran, sade Fury enligt CBN News.

Nyheter · Publicerad 17:00, 14 okt 2021

VM-matchen i tungvikt mellan Tyson Fury och hans utmanare, Deontay Wilder från USA, blev till en spännande kamp. Fury blev golvad av Wilder vid två tillfällen, men reste sig upp. Ju längre matchen, som ägde rum i Las Vegas, led, desto mer tog Fury kommando över kampen. I rond elva fick Tyson Fury in de avgörande slagen som gav honom segern på knock out.

– Det var en fantastisk match, en trilogi för historieböckerna. Jag skulle vilja säga tack till min Herre och frälsare Jesus Kristus, sade Tyson Fury i segerintervjun.

Tyson Fury har rest sig på fler sätt än vad han gjorde i matchen mot Deontay Wilder. För fem år sedan berättade han i en intervju med Rolling Stone Magazine att han gick igenom en kämpig period i livet. Fury sade att han druckit alkohol dagligen, använt kokain, gått upp i vikt samt varit inlagd på sjukhus med anledning av psykisk ohälsa.

– Det var en riktigt tung period, men jag kom tillbaka för att visa att det finns ett ljus i slutet av tunneln, sade han i en intervju med SVT Sport 2019.

Tyson Fury är känd för att vara öppen med sin kristna tro i offentliga sammanhang.

”Tack till min Herre och frälsare Jesus Kristus!” skrev boxningsvärldsmästaren i ett inlägg på Twitter efter sin senaste segermatch.

Inför en match sommaren 2019 visade en Youtubevideo från kanalen IFL TV hur Tyson Fury före en match samlade sin stab för att be.

”Himmelske Fader vi kommer till dig i Jesu namn. Ge oss båda boxare styrka, ge oss kraft att göra vårt bästa och låt oss båda lämna ringen oskadda”, bad tungviktsvärldsmästaren.

Tyson Fury har, så här långt under sin professionella karriär, gått upp i ringen vid 31 tillfällen och hittills aldrig förlorat. Vid ett tillfälle blev det oavgjort mellan honom och Deontay Wilder, övriga 30 matcher har slutat med seger för Fury.

”Min frälsare reste mig upp ikväll för att jag skulle ge honom äran”

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10