Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Boxarmästare vann – ärade Jesus för segern

Efter att ha blivit golvad två gånger reste sig Tyson Fury upp och försvarade sin VM-titel i tungvikt. Den brittiske boxaren, som även rest sig upp i livet, upphöjde Jesus efter vinsten.

– Min frälsare reste mig upp i kväll för att jag skulle ge honom äran, sade Fury enligt CBN News.

Nyheter · Publicerad 17:00, 14 okt 2021

VM-matchen i tungvikt mellan Tyson Fury och hans utmanare, Deontay Wilder från USA, blev till en spännande kamp. Fury blev golvad av Wilder vid två tillfällen, men reste sig upp. Ju längre matchen, som ägde rum i Las Vegas, led, desto mer tog Fury kommando över kampen. I rond elva fick Tyson Fury in de avgörande slagen som gav honom segern på knock out.

– Det var en fantastisk match, en trilogi för historieböckerna. Jag skulle vilja säga tack till min Herre och frälsare Jesus Kristus, sade Tyson Fury i segerintervjun.

Tyson Fury har rest sig på fler sätt än vad han gjorde i matchen mot Deontay Wilder. För fem år sedan berättade han i en intervju med Rolling Stone Magazine att han gick igenom en kämpig period i livet. Fury sade att han druckit alkohol dagligen, använt kokain, gått upp i vikt samt varit inlagd på sjukhus med anledning av psykisk ohälsa.

– Det var en riktigt tung period, men jag kom tillbaka för att visa att det finns ett ljus i slutet av tunneln, sade han i en intervju med SVT Sport 2019.

Tyson Fury är känd för att vara öppen med sin kristna tro i offentliga sammanhang.

”Tack till min Herre och frälsare Jesus Kristus!” skrev boxningsvärldsmästaren i ett inlägg på Twitter efter sin senaste segermatch.

Inför en match sommaren 2019 visade en Youtubevideo från kanalen IFL TV hur Tyson Fury före en match samlade sin stab för att be.

”Himmelske Fader vi kommer till dig i Jesu namn. Ge oss båda boxare styrka, ge oss kraft att göra vårt bästa och låt oss båda lämna ringen oskadda”, bad tungviktsvärldsmästaren.

Tyson Fury har, så här långt under sin professionella karriär, gått upp i ringen vid 31 tillfällen och hittills aldrig förlorat. Vid ett tillfälle blev det oavgjort mellan honom och Deontay Wilder, övriga 30 matcher har slutat med seger för Fury.

”Min frälsare reste mig upp ikväll för att jag skulle ge honom äran”

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier