Nyheter

Kharkivpastor: ”Be för enhet i hela Ukraina”

Ryska ungdomar som bussats in från den närliggande ryska staden Belgorod skanderar framför Kharkivs stadshus efter att man attackerat den fredliga Majdandemonstrationen.

I den östra delen av Ukraina är motsättningarna mellan västvänliga och ryskvänliga ukrainare som tydligast.Världen idag har pratat med Pavel Sharudin, pastor i en frikyrka i staden Kharkiv, en halvtimmes bilväg från gränsen mot Ryssland.

Pavel Sharudin arbetar som pastor i församlingen Livets ord i Kharkiv. En stad som även den sargats av den senaste tidens oroligheter.
Pavel berättar att sedan demonstrationerna på Majdantorget i Kiev tog fart i december har polariseringen i Kharkiv ökat markant. Det har blivit tydligare vilken sida folk står på, menar han och förklarar att det också är något av en klassfråga. Detta i en stad som ligger i en av Ukrainas tungt industrialiserade regioner.
– De flesta av dem som vill ha starkare band med Ryssland är vanliga arbetare, och bland de västvänliga märks affärsmän, akademiker och personer ur medelklassen, säger Pavel.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS