Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Den kända prolife-förespråkaren Nellie Gray bör hedras med en staty anser USA:s tidigare president Donald Trump. Foto: Schwarz/AP/TT

Känd prolife-förespråkare kan hedras med staty i USA

Två dagar före överlämnandet till Joe Biden skrev Donald Trump under ett dekret med ytterligare namn på personer han vill hedra med statyer i en minnesträdgård för amerikanska hjältar. Abortmotståndaren och Livsmarsch-grundaren Nellie Gray var ett av namnen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 30 jan 2021

Det var under ett besök i juli 2020 vid Mount Rushmore i South Dakota, det ikoniska minnesmärket med ansikten på presidenter uthuggna ur ett berg, som president Trump tillkännagav sin plan för att inrätta en nationell minnesträdgård för amerikanska hjältar. Trädgården skulle innehålla en mängd statyer av historiska personer.

Enligt sitt dekret om bildandet av parken, som Trump utfärdade samma månad, anknöt han också till det borttagande och nedrivande av vissa statyer av ledare inom den rasistiska sydstatsregimen, som nyligen hade ägt rum.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00