Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Världen idag 23 maj

Kanal i Israel anklagas för mission – licens dras in

Israels första hebreiskspråkiga kristna kabel-tv-kanal, Shelanu TV, har fått sin licens tillbakadragen efter bara ett par månaders sändningar. Det utfärdande rådet menar att kanalen inte följt villkoren för sin licens, då sändningarna har missionerat till judar.

Nyheter · Publicerad 21:00, 29 jun 2020

För drygt en månad sedan rapporterade Världen idag om de negativa reaktioner mot Shelanu TV som följde efter att kanalen, som backas upp av internationella God TV, började sända sina program via det israeliska kabel-tv-nätverket HOT.

En av de hårdaste kritikerna var Israels dåvarande kommunikationsminister, David Amsalem, som sade att de ”aldrig kommer att tillåta någon missionskanal att drivas i Israel”. Enligt chefen för Israels råd för kabel- och satellitsändningar, Asher Biton, var missionsprogram också förbjudna enligt licensvillkoren för Shelanu TV.

Rådet har nu utrett kanalens innehåll i förhållande till villkoren och därefter beslutat dra tillbaka licensen, rapporterar The Jerusalem Post. Kanalen ska ha fått en tidsfrist på en vecka på sig för att sluta sända, rapporterar norska Dagen.

Det skriftliga tillkännagivandet från rådschefen Asher Biton till kabel-tv-företaget HOT, som kom i torsdags, motiverar enligt Jerusalem Post beslutet med att Shelanu TV vänder sig till judar som sin målpublik, och inte till kristna i Israel, såsom det ska ha uttryckts i licensansökan.

Rådet beskriver det som att Shelanu TV:s sändningar, även sedan översynen annonserats, ”fortsatt att vända sig till judar genom insatser för att lära dem om den kristna/judisk-messianska trons principer och försöka övertyga dem om trons giltighet”.

Shelanu TV tillbakavisar dock kritiken och pekar på att det i licensen trots allt står att ”kanalen kommer att sända kristet innehåll på hebreiska till den israeliska allmänheten”.

Kanalen kallar rådets beslut om att dra tillbaka deras licens för ”oproffesionellt” och meddelar att de kommar att lämna in en ny licensansökan.

Låt inte USA-politik söndra Andens enhet

Ledare Den senaste tidens händelser i USA har skapat nya konfliktlinjer inom kristenheten. Även här i... torsdag 21/1 00:00

Fokus på klimat och corona väntas under Bidens styre

USA. Det så kallade murbygget mot Mexiko stoppas. USA återinträder i såväl Parisavtalet som... torsdag 21/1 08:00

Expansionen av ditt hjärta och glädjen i din själ går tillbaka till vad du ser.

Ledarkrönika Jag har en gps i bilen, en sådan där som är integrerad i instrumentbrädan. Många av mina bilfärder... torsdag 21/1 00:00