Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Jimmie Åkesson har inte fått någon inbjudan till Nobelfesten. Foto: Jessica Gow/TT

Jimmie Åkesson portas från Nobelfesten på nytt

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nobbas återigen från Nobelfestligheterna i Stockholm, uppger Nobelstiftelsen för TT.

Alla andra partiledare är inbjudna.

Nyheter · Publicerad 19:00, 26 okt 2022

Nobelstiftelsens styrelse har inte sett någon anledning att ompröva sitt tidigare beslut om att inte bjuda in Sverigedemokraternas partiledare till Nobelfestligheterna, skriver Nobelstiftelsen i en kommentar till TT. Att partiet numera utgör regeringsunderlag och är Sveriges näst största parti ändrar inte på något:

”Nobelpriset vilar på en respekt för vetenskap, kultur, humanism och internationalism. Den respekten ligger även till grund för de insatser som firas och uppmärksammas när Nobelpristagare och gäster från hela världen bjuds in till Nobelprisutdelningen och banketten den 10 december”, skriver stiftelsen.

Jimmie Åkesson uppger att han inte hade velat komma så länge han blir bjuden ”med vänsterhanden eller armbågen”.

– Det är ju en jätterolig fest, men är man inte välkommen så är det väl inte så roligt att komma på fest, säger han till TT.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00