Teologi

Jan Emanuel läser Bibeln med Barkenbom: Jesus är en kompass

I ett nytt program på Youtube läser entreprenören Jan Emanuel Johansson Bibeln tillsammans med pastorn Josef Barkenbom.

I ett nytt program i sociala medier läser välkände entreprenören Jan Emanuel Bibeln tillsammans med Josef Barkenbom. I premiäravsnittet delar de båda med sig av sina tankar om bibelverserna som skildrar när Jesus gick på vattnet.

Publicerad

Pastorn och influencern Josef Barkenbom har släppt ett nytt program med titeln ”Läs Bibeln med Jan Emanuel och Josef Barkenbom!” Duon kommer gemensamt att gå igenom och analysera olika bibelsammanhang i Nya testamentet.

Josef Barkenbom.

– Vi ska läsa ett kort stycke (i Bibeln), snacka lite om vad det kan betyda för oss. Vi tror att det här kommer att ge dig något, oavsett om du är kristen eller inte, säger Barkenbom i inledningen av premiäravsnittet.

I avsnittet läser Barkenbom och Jan Emanuel Johansson växelvis Matteus 14:22-33. Därefter följer ett samtal där det framgår att de båda tror olika om huruvida Jesus gick på vattnet eller ej. Barkenbom uppger sig tro att så var fallet medan Jan Emanuel lutar åt att dessa bibelverser handlar om en liknelse.

– För mig spelar det inte så stor roll, säger Jan Emanuel.

Du som håller kvar blicken på Jesus under jordelivet, du kommer ha en guide, som en kompass, som gör att du inte sjunker.

Jan Emanuel

Trots att Jan Emanuel inte säger sig ha en bokstavlig tro på dessa bibelverser tolkar han dem som ett angeläget budskap till varje människa.

– Om du fokuserar på skriften och på Gud hela tiden i ditt liv, då ges du inte samma möjligheter att sjunka ner. Du som håller kvar blicken på Jesus under jordelivet, du kommer ha en guide, som en kompass, som gör att du inte sjunker.

Jan Emanuel har även vid tidigare tillfällen medverkat i Josef Barkenboms kristna program på Youtube. I september i fjol berättade Världen idag om att Barkenbom och dennes programledarkollega Carl-Oscar Horgby frågat Jan Emanuel om han ville leda i bön.

– Jag testar. Det är en udda uppgift för en gammal syndare, svarade Jan Emanuel och började sedan be.

– Då Gud, så ber jag också dig att påminna våra makthavare om att vi är ett kristet land, att den här civilisationen inte hade funnits här om det inte var just för kristendomen, bad han bland annat.

”Läs Bibeln med Jan Emanuel och Josef Barkenbom!” finns på Youtube, i poddar och så småningom även i radio, uppger Josef Barkenbom på sin Facebooksida.

Powered by Labrador CMS