Nyheter

Illinois kan bli nytt abortresmål i USA

Demokrater i Illinois driver på vad som kan bli USA.s mest liberala abortlag. Bilden visar abortförespråkare i protest under en debatt mellan republikanen Roskam och demokraten Casten i Chicago.

Ett lagförslag som kan bli USA:s mest liberala abortlag har röstats fram av demokrater i Illinois. Den så kallade Reproductive Health Act tillåter aborter av vilken orsak som helst och vid vilken tidpunkt som helst under hela graviditeten.Samtidigt stoppades en ny lag i Indiana som var tänkt att förbjuda aborter på grundval av ras, kön eller funktionshinder.

Publicerad Uppdaterad

Den pro life-inriktade advokatfirman Thomas More Society menar att lagförslaget i Illinois är mer liberalt än det som röstades igenom i New York tidigare i år och att det riskerar att göra Illinois till ett ”abortresmål” för hela landet. Lagen innebär bland annat att privata försäkringsbolag ska bli tvungna att betala för kostnader i samband med aborter, även för sena aborter. Dessutom kan föräldrar till tonårstjejer som gör abort utan föräldrarnas medgivande, bli tvungna att betala för vissa av kostnaderna kring ingreppet, enligt CBN News.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS