Ungern

Hundratals ”rusade fram” för att ta emot Jesus på arenamöte i Budapest

Will Graham, Billy Grahams barnbarn, var på plats i Budapest där han förkunnade evangelium under 500-årsjubileet av de första baptisterna i Ungern.

Formellt gällde samlingen firande av ett 500-årsjubileum. I praktiken blev det ett väckelsemöte med Will Graham där hundratals människor mötte Jesus. 

– Människor kunde knappt vänta på frälsningsinbjudan, de sprang fram, berättar Béla Szilágyi, ordförande för Ungerska baptisthjälpen, för Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

År 1523 anlände de teologiska förfäderna till de nutida baptisterna till södra Ungern och människor kom till tro. För en tid sedan samlades fler än 8 000 personer i Papp László Sport Arena i Budapest för att fira 500-årsjubileet av denna milstolpe i landets kristna historia.

– Många troende från olika baptistkyrkor deltog, men också människor från andra sammanhang. Det rådde en varm atmosfär, säger Michel van Boxtel, baptistpastor i Ungern, i ett telefonsamtal med Världen idag.

Trots jubileet hamnade inte ämnet historia i fokus. Den amerikanske evangelisten Will Graham, barnbarn till legendariske världsevangelisten Billy Graham, fanns på plats och predikade evangeliet till längtande nutidsmänniskor.

– Synden kan vara kul ett tag, men det roliga tar slut. Synden skadar dig fysiskt, psykiskt, känslomässigt och andligt. Därför behöver vi Kristus, det var därför Jesus dog på korset, sade Will Graham i sin predikan, enligt Billy Graham Evangelistic Associations hemsida.

– En del av er är desperata efter hopp. Jag är här för att berätta att det finns hopp vid korsets fot, fortsatte Graham.

När Will Graham inbjöd människor att gensvara på förkunnelsen genom att omvända sig uppges människor ha rusat fram för att ta emot Jesus. Först fram var ett gäng tonårsflickor som höll varandras händer, åtföljda av hundratals personer i olika åldrar.

Människor ska ha rusat fram för att markera ett frälsningsbeslut (bild före inbjudan).
Människor ska ha rusat fram för att markera ett frälsningsbeslut (bild efter inbjudan).

– Människor kunde knappt vänta på frälsningsinbjudan, de sprang fram. Det blev en minnesvärd kväll, säger Béla Szilágyi, ordförande för Ungerska baptisthjälpen, som tolkade Will Graham.

Billy Graham Evangelistic Association berättar bland annat att en kvinna vid namn Anna gick fram och tog emot Jesus som sin personlige frälsare.

”Hon blev verkligen berörd när Graham talade om synden och kände sig manad att gå fram. Efteråt upplevde hon att hennes synder blivit förlåtna”, skriver organisationen.

Will Graham manar kristna att fortsätta tänka på de nyfrälsta i Budapest.

”Var med och be för dessa nya troende, när de nu ska växa i sin tro”, skriver evangelisten på sin Facebooksida.

Powered by Labrador CMS