Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Historiskt judiskt besök i Saudiarabien

För första gången på nära 30 år har en specifikt judisk delegation besökt Saudiarabien, där de träffade regeringsföreträdare, skriver nyhetsbyrån Jewish News Syndicate. Mötet i huvudstaden Riyadh organiserades av den judisk-amerikanska paraplyorganisationen Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Nyheter · Publicerad 10:28, 20 feb 2020

I fyra dagar, under förra veckan, ska 30 judisk-amerikanska ledare ha träffat högt uppsatta representanter för den saudiska regeringen, uppger JNS. Nyhetsbyrån tillägger också att det nyligen kom en rapport om att det pågår ansträngningar för att anordna ett banbrytande officiellt toppmöte mellan Israels premiärminister och Gulfstatsledare under de kommande månaderna.

Det exakta innehållet i samtalen mellan de judisk-amerikanska ledarna och saudierna är inte officiellt, men den judiska paraplyorganisationens ordförande Arthur Stark beskriver det som att de hade en öppen dialog.

– Vi hoppas att det här är ett steg i ett långt och produktivt förhållande, som speglar andra besök vi har haft i Gulfstater, där det redan är tydligt att Israel omfamnas, säger han till JNS.

Stark uttrycker också en förhoppning om att saker och ting kommer att förändras ”i en riktning som vi är nöjda med” vad gäller inställningen till Trumps nya fredsplan.

Saudiarabien hade inga företrädare på plats när fredsplanen presenterades i Vita huset, men där­emot var ambassadörerna från Gulfstaterna Oman, Förenade arabemiraten och Bahrain där.

– Det sänder en signal att den allmänna arabvärlden är trött på att palestinierna vägrar att gå vidare, förklarar den judisk-amerikanska paraplyorganisationens vd, William Daroff.

De flesta av de saudiska ledarna som närvarade vid mötena i Riyadh ska ha föredragit att inte bli identifierade i pressen, men JNS uppger att generalsekreteraren för den pan-islamiska organisationen Muslim World League, Mohammed al-Issa, medverkade vid ett av dem. Al-Issa ledde nyligen en muslimsk delegation som besökte Auschwitz.

Det sänder en signal att den allmänna arabvärlden är trött på att palestinierna vägrar att gå vidare.

Nya möjligheter för kyrkan i coronatider

Ledare En av många följder av coronaepidemin har med de lokala församlingarnas förutsättningar att fira... lördag 28/3 00:00

Rysk ledarkupp ett varnande exempel

Ledare Mitt under pågående coronakris sker dramatiska politiska förändringar av närmast statskuppliknande... torsdag 26/3 00:00

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de... fredag 27/3 11:20

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen... lördag 28/3 00:00

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen...

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de...