Nyheter

Har Putin tappat kontrollen?

Har Vladimir Putin något att vinna på att dra tillbaka sina styrkor? Det är en av frågorna kopplade till Ukrainakriget som diskuteras i den här veckans avsnitt av Veckans nyheter. Andra frågor som diskuteras är coronakommissionens svidande kritik mot regeringen, avslöjandet om AP:s klimatjournalistik och att allt fler Gazabor vill lära sig hebreiska.

Publicerad Uppdaterad

Kriget i Ukraina står i fokus i det senaste avsnittet av veckans nyheter. Sara Andersson och Sven Almkvist diskuterar vad Putins djupaste motiv kan vara, hur stor risk det är att kriget kommer till Sverige och huruvida den oroliga situationen är ett tecken på att vi lever i den yttersta tiden.

– Vi går mot en eskalering, det är utan tvekan så, säger Sven Almkvist och hänvisar till Jesu ord om att världen i den sista tiden ska drabbas av allt intensivare ”födslovärkar”.

Ett helt annat ämne som tas upp i programmet är att coronakommissionen ger svidande kritik mot regeringen och Folkhälsomyndigheten när det gäller hanteringen av pandemin. Sven Almkvist håller med kommissionen om att det varit en senfärdighet som lett till dödsfall och att ett tydligt ledarskap saknats.

Ytterligare ett ämne som tas upp är att nyhetsbyrån AP tar emot miljonbelopp för att rapportera om klimatfrågan.

– Det här är helt vansinnigt, säger Sven Almkvist.

Ett annat ämne som tas upp är att allt fler palestinska araber på Gazaremsan till lära sig hebreiska. Bakgrunden är att de vill ha jobb i Israel.

– Det här är jättepositivt, säger Sven Almkvist.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS