Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Hans deprimerade mamma fick dödshjälp av onkolog

Tiotusentals belgare har hittills fått dödshjälp, däribland den deprimerade Godelieva De Troyer, vars fall prövas av Europadomstolen.

Samtidigt slår Belgiens konstitutionsdomstol fast att läkare, som inte vill bevilja patienter dödshjälp, i stället måste hänvisa dem till dödshjälps-specialiserade organisationer.

Nyheter · Publicerad 14:00, 27 feb 2022

Landets eutanasi-lag har två decennier på nacken, men reviderades senast genom ett beslut i Belgiens parlament 2020. Flera förslag om ändringar av lagen antogs då, och trädde i kraft – ändringar som sedan överklagades, men som nu har fått konstitutionsdomstolens uppbackning.

Samtidigt väntar belgaren Tom Mortier på besked från Europadomstolen, när det gäller den dödshjälp som hans deprimerade mamma, den då 64-åriga Godelieva De Troyer, fick år 2012, helt utan hans vetskap.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10