Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Gav hjälp till självmord – fråntas läkarlegitimation

Läkaren Staffan Bergström gav den medicin som behövdes för att en ALS-patient skulle kunna begå självmord. Händelsen har lett till att Bergström nu blivit fråntagen sin läkarlegitimation då handlingen anses vara ”i högsta grad förtroendeskadlig”.

Nyheter · Publicerad 12:00, 9 okt 2022

Världen idag har tidigare berättat om att 79-årige läkaren Staffan Bergström under sommaren 2020 gav läkemedel till en ALS-sjuk patient som avsåg att begå självmord. Patienten intog dessa läkemedel med konsekvensen att denne avled.

Efter dödsfallet anmälde Staffan Bergström sig själv till polisen. Även Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) valde efter händelsen att lämna in en åtalsanmälan mot Bergström. En förundersökning angående misstanke om medhjälp till dråp inleddes, men lades så småningom ned.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00