Nyheter

Fransk präst kidnappad i Kamerun

George Vandenbeusch kidnappades i förra veckan av den islamistiska sekten Boko Haram.

En fransk präst har kidnappats i norra Kamerun, rapporterar nyhetsbyrån AFP.En anonym källa har bekräftat det för nyhetsbyrån och talar om att prästen nu är i den våldsamma sekten Boko Harams händer.

Den 42-årige katolske prästen, George Vandenbeusch, kidnappades i norra Kamerun runt 30 kilometer från gränsen mot Nigeria.
Enligt ett vittnen och officiella källor i Kamerun så fördes han bort på natten av 10-20 beväpnade män.
Norra Kamerun definieras som en "röd zon" av franska myndigheter och man avråder fransmän att besöka området på grund terrorhot och risken för att bli kidnappad.
Kidnappningen skedde i samarbete med en utbrytargruppen Ansaru som tidigare legat bakom attacker mot västerländska och nigerianska mål. Bland annat har gruppen tagit på sig ansvaret för kidnappningen av och sedan morden sju internationella byggnadsarbetarna tidigare i år.
I förra veckan hamnade Boko Haram och Ansaru på USA:s lista över utländska terrororganisationer. Organisationerna finns dock inte med på EU:s motsvarande lista, men enligt nyhetsbyrån TT har enskilda unionsmedlemmar, som till exempel Storbritannien, konstaterat att grupperna ska räknas som terroistorganisationer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS