Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Coronapandemin har inte hindrat Franklin Graham från att predika om Jesus. Hans organisation BGEA har bland annat använt sig av tv-reklam och en telefonlinje. Foto: John Bazemore/AP/TT

Franklin Graham ärar Gud – frälsingsvåg under pandemin

1,7 miljoner människor uppges ha tagit emot Jesus genom Billy Grahams organisation hittills det här året. Det är betydligt fler än förra året.

– Människors hjärtan har mjuknat lite, säger organisationens ledare Franklin Graham och menar att pandemin har bidragit till detta.

Nyheter · Publicerad 20:00, 8 dec 2020

Att ha kampanjmöten och vara ute på gatorna och evangelisera har varit svårare detta år än andra. Det har dock inte hindrat organisationen Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) från att sprida det glada budskapet om Jesus.

I år har organisationen bland annat satsat på tv-reklam och en nationell telefonlinje för människor som velat prata trosfrågor, uppger Christian Post. Enligt tidningen har satsningarna varit så lyckade att 1,7 miljoner människor hittills i år har tagit emot Jesus genom organisationens arbete. Det kan jämföras med 1,3 miljoner förra året.

Franklin Graham, organisationens ledare och Billy Grahams son, påpekar att han inte vill stirra sig blind på – eller ta åt sig äran för – siffrorna.

– Gud är den som ger växten, säger han till Christian Post.

Även om coronapandemin har inneburit många svårigheter har den även bidragit till att människor vänt sig till Gud, tror Graham.

– Det är Gud som rör människors hjärtan och öppnar människors ögon. Pandemin har inte stoppat det. Har den gjort något har den snarare ökat det, säger han till tidningen.

Enligt Franklin Graham har människors hjärtan mjuknat lite under pandemin.

– Människor som inte har lyssnat förut har lyssnat nu. Ur evangelisationssynpunkt kan det ha varit ett av de bästa år vi haft, säger han.

En anledning till att människor blivit mer öppna för Gud under pandemin är enligt Franklin Graham att de känt rädsla och dödsängslan, och i detta längtat efter ett budskap av hopp.

– När man ger dem det hopp som vi har i Jesus Kristus är de angelägna att acceptera det. Det är när världen är upp och ner som människor är angelägna att lyssna.

För att de nyfrälsta ska kunna växa i tron i en tid då många kyrkor är stängda har Franklin Graham och hans organisation BGEA, samt systerorganisationen Samaritan’s Purse, dagliga textandakter på nätet. Där finns det även möjlighet för användarna att ställa frågor om andakten.

– Vi är inte beroende av att kyrkor lärjungatränar åt oss; vi gör det själva, säger han till Christian Post.

Människor som inte har lyssnat förut har lyssnat nu. Ur evangelisations-synpunkt kan det ha varit ett av de bästa år vi haft.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00