Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Fotade sig med Miss Israel – fråntas medborgarskap

Den före detta Miss Irak, Sarah Idan, fördömde arabländers kritik mot Israel när hon fick tala inför FN:s råd för mänskliga rättigheter i förra veckan. Hon har mordhotats för att hon fotat sig på samma bild som Miss Israel och i går meddelade hon att hon även förlorat sitt medborgarskap i Irak. ”Detta är inhumant. Jag saknar ord...” skriver hon på Instagram.

Nyheter · Publicerad 13:48, 12 jul 2019

Det var övervakningsgruppen UN Watch som hade bjudit in Sarah Idan att tala inför rådet, rapporterar The Times of Israel och nyhetsbyrån AFP. Hon talade om det faktum att den irakiska regeringen inte gav henne något stöd när hon utsattes för dödshot efter att ha delat ett foto av sig själv och Miss Israel, Adar Gandelsman, på sociala medier.

– Jag fick höra att jag måste ta bort bilden och tvingades att fördöma israelisk politik, jag utsattes för dödshot. Sedan dess kan jag inte längre återvända till mitt hemland. Varför misslyckades den irakiska regeringen med att fördöma hoten och tillåta mig yttrandefrihet?

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....