Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.
Romarbrevet 8:1

Världen idag

Flera bönenätverk ska mötas på enhetskonferens

Försoning och enhet i Kristi kropp, det är målet för en planerad bönekonferens i Uppsala i oktober dit en rad olika bönenätverk har bjudits in.

– Det här är verkligen en tid för självrannsakan, säger initiativtagaren, bibelläraren Johnny Foglander, som tror att konferensen kan bidra till att undanröja hinder för väckelse i landet.

Nyheter · Publicerad 17:00, 17 jun 2022

”Tillsammans för Sverige” är arbetsnamnet på bönekonferensen som hålls den 21–22 oktober på Life Arena i Uppsala. Flera olika bönenätverk kommer att samlas, både oberoende nationella, samfundsbundna och mer lokala.

– Tanken är att olika bönenätverk i Sverige står gemensamt som inbjudare till konferensen. Det övergripande temat är att be för Guds folk, säger initiativtagaren Johnny Foglander, som tidigare varit bibellärare på Livets Ord och numera är pastor i Echurch.

Foglander berättar för Världen idag att han har sonderat bland böneledare i Sverige. Många har känt att initiativet är rätt sak att göra och velat vara med på konferensen.

Idén föddes utifrån ett tilltal Foglander upplevde att han fick från Gud i februari. Då hade han i flera år brottats med frågan varför vi inte har nått fram till något övergripande andligt genomslag och folkväckelse i Sverige, trots alla goda initiativ och satsningar som gjorts under de senaste femtio åren.

– Vårt land befinner sig andligt sett på ett sluttande plan samtidigt som Gud har alla resurser att utrusta sin församling. Varför vrider han inte på kranen mer? Det måste helt enkelt finnas saker som står i vägen.

En av de saker Johnny Foglander upplevde att Gud visade honom, är att vi behöver göra upp med en lång historia av dåliga attityder mellan både ledare och rörelser inom den svenska frikyrkan.

– Det handlar om ”guilt by association”, att vi är så snabba att döma ut, isolera och stänga dörrar för andra om något inte passar oss. Det är inte värdigt, menar han.

Att bönerörelsen får ta ett första steg i en tydlig uppgörelse med dessa beteenden tror Johnny Foglander kan förlösa Guds folk att komma vidare.

– Enhet och goda attityder mot varandra är viktiga för Gud, konstaterar han.

Johnny Foglander påminner om Jesu ord att Fadern inte kommer att förlåta oss om vi inte förlåter varandra.

– Under Nehemjas tid byggde alla på sin bestämda del av muren, men de byggde alla på samma mur. Tillsammans behöver vi fånga upp en större gudsrikesvision för Sverige, fortsätter han.

Konferensen inleds på fredagskvällen och fortsätter med oavbruten bön under lördagen, då olika personer leder bönen 15 minuter i taget. Avslutningsmötet på lördag kväll har fokus på ”försoning och förbrödring”.

– Det här är verkligen en tid för självrannsakan. Det är inte för att vi har svaren som vi gör det här, utan för att få tag i dem så att vi kan röja undan hindren.

Under Nehemjas tid byggde alla på sin bestämda del av muren, men de byggde alla på samma mur. Tillsammans behöver vi fånga upp en större gudsrikesvision för Sverige.

Abortfrågan handlar om ofödda barns rätt till sin kropp

Ledare I fredags kom så beslutet från USA:s Högsta domstol gällande aborträtten. Det gamla beslutet från... tisdag 28/6 00:10

Hotspot om elkrisen blev viralt

TV. Världen idags tv-program Hotspot har blivit viralt efter att avsnittet om en systemhotande elkris... tisdag 28/6 15:00

Undersökning: Få politiker bor i utsatta områden

Förorten. Av de politiker som kandiderar till höstens val är det få som bor i landets mest socioekonomiskt... tisdag 28/6 12:00

Artikel om hbtq och Pingst har lett till intensiv debatt

Hbtq. Världen idags rapportering om kyrkorelaterade hbtq-forums slutna diskussion kring att förändra... tisdag 28/6 10:00

Sorgegudstjänst hölls för offren i masskjutningen i Oslo

Norge. På söndagen slöt Osloborna upp i en sorgegudstjänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd där... tisdag 28/6 07:00

Visdom från en nioårig flicka i Uganda

Ungkrönika Jag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett... tisdag 28/6 00:00

Hur missionerar vi i världens mest sekulära land?

Gästkrönika Den har naturligtvis sina brister och förklarar inte verkligheten fullödigt, men sedan resultatet... tisdag 28/6 00:00

Senaste nytt

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier