Nyheter

Fick Gud plats i Almedalen?

Att få en intervju med partiledarna under Almedalsveckan var inte helt enkelt. Det framgår av ”Veckans nyheter special” som spelades in i Visby. I programmet resonerar Världen idags ledarskribent Per Ewert kring partiledarnas ovilja att ställa upp på intervju, men han analyserar även deras tal.

Publicerad Uppdaterad

Under Almedalsveckan har Världen idag haft en mediescen på missionsbåten Elida i Visby hamn. Ett av programmen som spelades in på båten var ”Veckans nyheter special” där tidningens ledarskribent Per Ewert kommenterar veckans händelser i ett samtal med nyhetsredaktören Sara Andersson.

Per Ewert analyserar partiledarnas tal, men han får även resonera kring hur demokratisk veckan är när det inte är helt enkelt att få intervjuer med partiledarna. Sara Andersson berättar hur det gick till när tidningen försökte få intervjuer med dem – något som visade sig vara svårt både på grund av hektiska scheman och en ovilja att prata.

Per Ewert uttrycker en förståelse för att partiledare inte alltid har tid – något som var fallet när Världen idag försökte ställa frågor till statsminister Magdalena Andersson (S), men han tycker att det är problematiskt att politiker säger nej på grund av att det är en viss tidning som ställer frågorna.

– Vill man inte svara på frågor ska man helst ha ett annat jobb, säger han i programmet.

I slutet av programmet diskuteras varför Gud och kristendomens betydelse för vårt land inte nämns av politikerna, och vad som skett på båten Elida under veckan.

Programmet spelades in på onsdagen klockan 14.00 – strax innan den tragiska nyheten om Ing-Marie Wieselgren hade kommit ut – så knivmordet tas inte upp i programmet.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter brukar presenteras och analyseras. Specialavsnittet från Almedalen kan ses här ovan samt på Världen idags play-sida och Youtube-sida.   

Powered by Labrador CMS