USA

Feminist: Jag känner mig lurad

liten flicka går mellan föräldrar
Amerikanska Melissa Persling känner sig lurad på familj och barn av feminismen.

Lurad av feminismen. Det säger sig 38-åriga Melissa Persling ha blivit. Hon menar att ideologin fått henne att gå miste om att få bygga en familj och nu är hon rädd att det är för sent.

– Jag känner mig otroligt lurad av feminismen, säger hon.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar om att Melissa Persling valt bort äktenskap och barn i tron om att lyckan ligger i att bara få tänka på och förverkliga sig själv. Till Fox News säger hon att flera personer i hennes omgivning under hennes livstid ska ha sagt att man egentligen inte behöver män, och att kvinnor kan klara av och göra allt själva. 

– Jag skulle vilja gå tillbaka till några av de lärarna och coacherna och säga: ”Vad menar du med det?” För kvinnor kan inte göra allt, säger hon.

Nu när hon närmar sig 40 känner hon oro över att kanske aldrig få uppleva det äktenskap hon drömmer om och inte heller att få barn. 

– Jag växte upp med tanken att män är fantastiska men att jag kan göra allt vad de kan. Jag känner mig på många sätt lurad av det tankesättet, säger hon. 

I en krönika hon skrev i november beskriver hon att hennes första relation erbjöd just det hon nu drömmer om. Då var hon i 20-årsåldern och gift med en man som ville bygga ett familjeliv tillsammans med henne. Men då ville hon egentligen fokusera på sig själv och inte bli mamma. Därför kunde hon då inte uppskatta vad de hade. De skilde sig och hon valde att leva det liv hon trodde hon ville ha. 

Senare mötte hon en man som inte heller var intresserad av äktenskap och familjeliv. De levde sina separata liv bredvid varandra. Men stegvis kom känslan över henne att hon trots allt vill leva ett mer traditionellt liv med man och barn. Hon ville inte längre bara leva för sig själv. 

Relationen med den andra mannen tog slut och Melissa Persling insåg att det hon gav upp i 20-årsåldern är det hon vill ha nu.

– Jag var konstant matad med den här idén om att kvinnor kan göra allt, att vi egentligen inte behöver män, säger hon.

Powered by Labrador CMS