Initiativ

Fastighetsägare delar ut choklad och Världen idags julmagasin

Fastighetsägarna Boij i Tranås är angelägna om att människor ska få höra evangeliet om Jesus. Därför delar de ut både choklad och Världen idags julmagasin till sina hyresgäster.
Fastighetsägarna Boij i Tranås är angelägna om att människor ska få höra evangeliet om Jesus. Därför delar de ut både choklad och Världen idags julmagasin till sina hyresgäster.

Kristna fastighetsägarna Stefan och Camilla Boij försöker ta tillvara möjligheter att evangelisera i vardagen. Inför julen delar paret ut Världen idags julmagasin till sina hyresgäster. 

– Min man och jag önskar att alla ska bli frälsta, säger Camilla till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad
Världen idags julmagasin.
Världen idags julmagasin.

Makarna Boij äger och hyr ut lägenheter i småländska Tranås. Stefan arbetar inom däckbranschen medan Camilla, som tidigare arbetat som skolsköterska, ägnar sin tid åt att sköta de flesta göromålen i och kring fastigheterna.

– Jag målar, skottar snö, klipper gräs och städar. Jag trivs med att jobba praktiskt och i kontakten med hyresgästerna öppnas möjligheter till goda samtal. Ibland kan det bli djupa samtal, om existensiella frågor.

Inför julen går Camilla en runda till alla lägenheter i syfte att utföra förebyggande arbete.

– Jag kollar brandvarnare och byter batterier, brandsläckare och att det finns brandfilt i alla lägenheter. Hyresgästerna får lite choklad och också Världen idags julmagasin. Den här tidningen med evangelium ingår i mitt säkerhetsarbete inför julen, säger hon.

De boende känner redan från början till värdparets kristna tro.

– När en ny hyresgäst ska flytta in berättar vi att vi tror på Jesus. Hyresgästerna får veta att vi ber för våra hus och att vi kommer be för dem, berättar Camilla.

Det finns glädje i att evangelisera genom att på enkla sätt så frön i vardagen. Vardagen blir spännande när man går med Jesus. Men det är viktigt att visa respekt och inte ”pracka på”, betonar Camilla.

Choklad ska ge glädje till hyresgäster i Tranås.
Choklad ska ge glädje till hyresgäster i Tranås.

– Många människor blir tacksamma. Man upplever att mycket i den här världen är förfärligt, men när jag berättat att jag tror på Jesus och himlen har samtalet fått en annan dimension. Vid ett tillfälle pratade jag plötsligt om himlen med en hantverkare vi samarbetar med.

Ibland har Camilla och Stefan bjudit in bekanta på fika.

– Då har vi även berättat att vi är kristna och har en bra kristen tidning som de gärna får ta med sig.

Människor i den här oroliga tiden behöver få veta att det finns hopp. Den som är kristen och vill dela med sig av evangeliet ska inte känna att det behöver bli ett stort projekt. Det är stort att ge budskapet om Jesus vidare till en medmänniska, betonar Camilla Boij och påminner om betydelsen av att be för att tidningen man ger bort ska bli till välsignelse.

– Min man och jag önskar att alla människor som vi träffar på ska bli frälsta, för då kommer vi att ses i evigheten där vi en gång ska få frid. I det perspektivet krymper det jordiska. Det blir inte så oroväckande, för Gud är med oss, säger hon.

Powered by Labrador CMS