Antisionism

Få deltagare slöt upp vid Palestina­demonstration i Karlskrona

Ett yngre barn hade fått en skylt med texten ”fördöm Israel – inte motståndet mot ockupationen” i sina händer.

Allt fler svenska städer har anslutit sig mot ”Israels folkmord”, uppger V-politikern Kristofer Lundberg. Världen idag var på plats vid en Palestinademonstration, som visade sig bestå av ett 20-tal deltagare, i en av de städer som beskrivs ha anslutit sig mot Israel.

Publicerad Uppdaterad

Kristofer Lundberg, ordförande i Vänsterpartiet Angered, publicerade på sin Facebooksida en affisch om att Palestinademonstrationer skulle äga rum i 21 svenska städer under veckoslutet 17–19 november.

Karlskrona, med sina drygt 66 000 kommuninvånare, är enligt informationen på Lundbergs Facebooksida en av de svenska städer som anslutit sig mot ”Israels folkmord”. Världen idag besökte den aktuella helgens propalestinska demonstration på centralt belägna Klaipedaplatsen. Inledningsvis deltog ett 20-tal personer, varav flera yngre barn, i demonstrationen. Några fler deltagare anslöt efterhand och ytterligare några sympatisörer syntes alldeles intill.

Ett 20-tal personer deltog inledningsvis i denna propalestinska demonstration i Karlskrona.

Demonstranterna medförde högtalare som hjälpte dem att vara högljudda trots att de var få. En inspelning av frasen ”krossa sionismen, leve Palestina” repeterades om och om igen inför passerande människor på den centrala gågatan. Uttrycket ”krossa sionismen” ses av många som antisemitiskt, eftersom det syftar till att vilja frånta det judiska folket deras rätt till sitt hemland Israel.

Ett yngre barn hade tilldelats ett plakat med texten ”fördöm Israel – inte motståndet mot ockupationen”. Några andra barn viftade med palestinaflaggor. Även deltagande vuxna viftade med flaggor samt placerade ut en mängd plakat med olika propalestinska budskap. Däremot varken syntes eller hördes något skuldbeläggande av terroristgruppen Hamas för att civila människor i Gaza lider.

En stund in i demonstrationen hördes en man tala i ett tonläge som nådde vida omkring i de centrala delarna av Karlskrona.

Powered by Labrador CMS