Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

Extremsex och självplågeri lyfts fram under World Pride

Offentliga samlag, riskfyllt extremsex, medverkande som hetsat mot SD-ledaren Jimmie Åkesson och seminarium om att orsaka sig själv smärta. Det är några av de programpunkter som jätteeventet World Pride, som sedan förra veckan pågår i Malmö och Köpenhamn, marknadsför. Svenska kyrkan storsatsar och erbjuder ”heligt spa” och att uttala transpersoners ”sanna namn och pronomen” i kyrkorummet.

Nyheter · Publicerad 12:00, 18 aug 2021

World Pride pågår denna vecka i Malmö och Köpenhamn och jättearrangemanget sponsras av flera storföretag. Såväl politiker som kändisar och medier från hela världen vallfärdar för att delta.

Skattefinansierade myndigheter och aktörer som Malmö stad stödjer hbtq-eventet helhjärtat. Redan innan invigningen rönte det stor uppmärksamhet när Malmö stad köpte in en sex meter hög och tio meter bred rosa skulptur som ska föreställa en enhörning och som placerats centralt i Malmö. Skulpturen kostade skattebetalarna cirka 900 000 kronor.

Hundratals programpunkter runt om i Köpenhamn och Malmö avverkas under World Pride, men det handlar inte bara om seminarier och parader.

I Malmö hålls exempelvis ett samtal om ”Bdsm solo play”. Bdsm går i korthet ut på att begränsa eller fysiskt bestraffa en annan person i sexuellt syfte. I detta forum delas i stället tips om hur man bestraffar och orsakar sig själv smärta.

”Vi kommer att arbeta med att inse vilken typ av beröring vi längtar efter från oss själva och lära oss tips och tricks”, informeras deltagarna och det hävdas att den som utövar bdsm ensam kan lära känna sig själv bättre.

World Pride marknadsför också flera evenemang på ”SLM Copenhagen” som är en klubb för homosexuella och bisexuella män ”som gillar läder, gummi och uniformer”.

Här förekommer enligt World Prides webbplats bland annat gruppsextävlingar med alkohol som pris och samlag inför besökare som vill titta på. Då är klubben mer upplyst än vanligt ”så att alla kan se allt”. Här arrangeras också grova sexlekar såsom ”knytnävsorgie”, vilket kan innebära hälsorisker.

En DJ som medverkar på World Pride marknadsförs med följande ord:

”Om du ännu inte sett henne blotta sin rumpa på nationell tv och be Jimmie Åkesson (SD:s partiledare reds. anm.) att f*** off bör du söka upp detta på nätet nu!”

Under World Pride uppmärksammas också transfrågan stort, och då även barn som uppger att de vill byta kön. Här dominerar en bejakande hållning till detta, trots den senaste tidens debatt där experter och vården valt att bromsa könsförändrande behandlingar bland barn och unga.

För barn som deltar under World Pride anordnas exempelvis sagostunder med ”Lady Busty och Miss Shameless”, så kallade dragqueens.

Också Svenska kyrkan i Malmö inbjuder barn att medverka i hbtq-festivalen genom att pyssla och ”skapa en regnbåge som uttrycker alla människors lika värde”. Kyrkan anordnar även ”regnbågsmässa”, drop in-vigslar för hbtq-personer och något man kallar ”en helig spa-treatment genom ljud och bild i S:t Petri kyrka”.

Svenska kyrkan riktar sig även till transpersoner och den som ännu inte hört sitt ”sanna namn uttalas i kyrkorummet att göra just det”. I en ”påminnelse om ditt dop får du uttala ditt namn och pronomen”, skriver Svenska kyrkan i Malmö på sin webbplats.

Världen idag har sökt World Pride via presstjänsten för att bland annat fråga varför man marknadsför inslag som bejakar att tillfoga andra och sig själv smärta, men vid denna tidnings pressläggning hade inga svar inkommit.

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Ryska valet inte spännande förrän efteråt: ”Riggat system”

Politik. En del vill inte ens se röstningen till Rysslands parlament som ett val, andra kallar det fars. Men... lördag 18/9 20:00

IMF-chefen anklagas för Kina-påtryckningar

Utredning. Världsbankens ledning pressade sin personal att skönmåla Kina när de skulle göra rankinglistan... lördag 18/9 16:00

Allt fler kommuner drar in stöd till religiösa aktörer

Kartläggning. Allt fler kommuner drar in bidrag till föreningar med religiös huvudman, oavsett om verksamheten... lördag 18/9 12:00

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika lördag 18/9 00:00

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier