”Värdig är du, vår Herre och Gud, att ta emot lov och ära och makt, för du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat.”
Uppenbarelseboken 4:11

Världen idag

Extremsex och självplågeri lyfts fram under World Pride

Offentliga samlag, riskfyllt extremsex, medverkande som hetsat mot SD-ledaren Jimmie Åkesson och seminarium om att orsaka sig själv smärta. Det är några av de programpunkter som jätteeventet World Pride, som sedan förra veckan pågår i Malmö och Köpenhamn, marknadsför. Svenska kyrkan storsatsar och erbjuder ”heligt spa” och att uttala transpersoners ”sanna namn och pronomen” i kyrkorummet.

Nyheter · Publicerad 12:00, 18 aug 2021

World Pride pågår denna vecka i Malmö och Köpenhamn och jättearrangemanget sponsras av flera storföretag. Såväl politiker som kändisar och medier från hela världen vallfärdar för att delta.

Skattefinansierade myndigheter och aktörer som Malmö stad stödjer hbtq-eventet helhjärtat. Redan innan invigningen rönte det stor uppmärksamhet när Malmö stad köpte in en sex meter hög och tio meter bred rosa skulptur som ska föreställa en enhörning och som placerats centralt i Malmö. Skulpturen kostade skattebetalarna cirka 900 000 kronor.

Hundratals programpunkter runt om i Köpenhamn och Malmö avverkas under World Pride, men det handlar inte bara om seminarier och parader.

I Malmö hålls exempelvis ett samtal om ”Bdsm solo play”. Bdsm går i korthet ut på att begränsa eller fysiskt bestraffa en annan person i sexuellt syfte. I detta forum delas i stället tips om hur man bestraffar och orsakar sig själv smärta.

”Vi kommer att arbeta med att inse vilken typ av beröring vi längtar efter från oss själva och lära oss tips och tricks”, informeras deltagarna och det hävdas att den som utövar bdsm ensam kan lära känna sig själv bättre.

World Pride marknadsför också flera evenemang på ”SLM Copenhagen” som är en klubb för homosexuella och bisexuella män ”som gillar läder, gummi och uniformer”.

Här förekommer enligt World Prides webbplats bland annat gruppsextävlingar med alkohol som pris och samlag inför besökare som vill titta på. Då är klubben mer upplyst än vanligt ”så att alla kan se allt”. Här arrangeras också grova sexlekar såsom ”knytnävsorgie”, vilket kan innebära hälsorisker.

En DJ som medverkar på World Pride marknadsförs med följande ord:

”Om du ännu inte sett henne blotta sin rumpa på nationell tv och be Jimmie Åkesson (SD:s partiledare reds. anm.) att f*** off bör du söka upp detta på nätet nu!”

Under World Pride uppmärksammas också transfrågan stort, och då även barn som uppger att de vill byta kön. Här dominerar en bejakande hållning till detta, trots den senaste tidens debatt där experter och vården valt att bromsa könsförändrande behandlingar bland barn och unga.

För barn som deltar under World Pride anordnas exempelvis sagostunder med ”Lady Busty och Miss Shameless”, så kallade dragqueens.

Också Svenska kyrkan i Malmö inbjuder barn att medverka i hbtq-festivalen genom att pyssla och ”skapa en regnbåge som uttrycker alla människors lika värde”. Kyrkan anordnar även ”regnbågsmässa”, drop in-vigslar för hbtq-personer och något man kallar ”en helig spa-treatment genom ljud och bild i S:t Petri kyrka”.

Svenska kyrkan riktar sig även till transpersoner och den som ännu inte hört sitt ”sanna namn uttalas i kyrkorummet att göra just det”. I en ”påminnelse om ditt dop får du uttala ditt namn och pronomen”, skriver Svenska kyrkan i Malmö på sin webbplats.

Världen idag har sökt World Pride via presstjänsten för att bland annat fråga varför man marknadsför inslag som bejakar att tillfoga andra och sig själv smärta, men vid denna tidnings pressläggning hade inga svar inkommit.

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Pingst håller rådslag i Gävle

Gävle. Efter två år med digitala Rådslag för den svenska pingströrelsen är det i år dags att åter mötas... torsdag 19/5 20:00

Franska premiärministerns pappa överlevde Auschwitz

Frankrike. Frankrikes nya premiärminister, Élisabeth Borne, är inte bara landets andra kvinnliga... torsdag 19/5 14:00

Ukrainakriget påminner om rätten att få försvara sitt land

Ledare Det går dåligt för Ryssland i kriget. Mycket dåligt. Även regeringstrogna ryska skribenter börjar... torsdag 19/5 00:10

Ingen kunde ana vad det lilla bönemötet skulle leda till

Ledarkrönika Nyligen läste jag i Stig Hällzons bok Stora väckelser om en ytterst intressant väckelse. Under åren... torsdag 19/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier